Makalenin konusu nurettin iskenderoğlu tartışılacak. nurettin iskenderoğlu ile ilgileniyorsanız, bu 06-Hz. Mehdinin Alâmetleri 1/2 makalesinde nurettin iskenderoğlu konusuna açıklık getirelim.

06-Hz. Mehdinin Alâmetleri 1/2 içindeki nurettin iskenderoğlu ile ilgili içeriğin en doğru özeti

Videoyu şimdi buradan izleyin

SEE ALSO  TEPSİLERİ DOLDURAN 🤩 YUMUŞACIK ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ | zeytinli poğaça mayasız hakkında en doğru içeriği sentezleyin

Bu Hometown Inn web sitesiyle, kendiniz için daha yararlı verilere sahip olmak için nurettin iskenderoğlu dışında başka bilgiler ekleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün yeni ve doğru bilgileri her zaman güncelliyoruz, Size en ayrıntılı değere katkıda bulunma arzusu ile, İnternetteki haberi en doğru şekilde kavrayabilmenize yardımcı olun.

SEE ALSO  Çipura Nasıl Pişirilir? Fırında Çipura Tarifi!🐟👌 Havanda Özel Sosuyla #çipura | Yeni güncellenen fırında cupra nasıl yapılır arda ile ilgili içeriğin özeti

Bazı açıklamalar konuyla ilgilidir nurettin iskenderoğlu

Prof. CEVAT AKŞİT Süleymaniye’de Hadis Dersleri Ramuz-ül Ehadis.

nurettin iskenderoğlu konusuyla ilgili bazı görüntüler

06-Hz. Mehdinin Alâmetleri 1/2

Görüntülediğiniz 06-Hz. Mehdinin Alâmetleri 1/2 hakkında bilgi keşfetmenin yanı sıra, O zaman Hometown Inn her gün aşağıda yayınladığı diğer birçok makaleye bakabilirsiniz.

Daha fazlasını burada görün

SEE ALSO  Mırlan Mezgit Balığı Nasıl Temizlenir🐟 | mırlan mezgit nasıl pişirilir ile ilgili en eksiksiz bilgilerin özeti

nurettin iskenderoğlu ile ilgili bazı öneriler

#06Hz #Mehdinin #Alâmetleri.

Suleymaniye Hadis Dersleri,Ramuz-ul Ehadis,Prof. Dr. CEVAT AKŞİT.

06-Hz. Mehdinin Alâmetleri 1/2.

nurettin iskenderoğlu.

nurettin iskenderoğlu bilgisiyle hometown-inn.com sizin için güncellenen bilgiyle, size değerli getirmeyi umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. hometown-inn.com nurettin iskenderoğlu hakkındaki içeriği okuduğunuz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. robin scherbatsky diyor ki:

    DUYURUMDUR YAZILARA DUR DENİLDİ. SEVGİLİMİZİN, İKİNCİ BİR EMRİNE KADAR. AŞAĞIDA Kİ AKIŞIM DA BANA SON OLARAK TESLİM EDİLMESİ İSTENİLEN EMANETTİR. EMANET'İ AŞAĞIYA BIRAKTIM.
    LAKİN HERKES BİLİR Kİ BİZDE EMANETE İHANET OLMAZ…

    İLAHİ KAYNAKTAN ALDIĞIMIZ VE İLAHİ KAYNAĞIN SİZE LÜTFETTİĞİ VE BİZİ DE BUNDA ARACI KILDIĞI, SÖZLERİMİZİN GELECEKTEN- ÖTESİNDEN -ALLAH'IN KELAMI OLARAK BU AN'A GETİRİLMESİ BİZ'LERİN MEHDİYET ORDUSUNUN GÖRÜLEN VE GÖRÜLMEYEN ORDULARININ NEFERLERİNİN GÖREVİDİR. BU NEDENLE KIYAMET ELÇİĞİ YAPMAKTA BİZİM SORUMLULUĞUMUZDADIR.

    BİZ, DÜNYA EHLİNİN VE DİĞER YARATILMIŞ TÜM BİLİNEN VE BİLİNMEYEN VARLIKLARININ KIYAMETİ YAŞARKEN YARADAN TARAFINDAN ATANMIŞ (ŞEÇİLMİŞLER) CANLI KUR'AN VE KILAVUZUYUZ.
    LEVHİ MAHFUZ'DA ARTIK GÖKLERDE DEĞİL, BİR KİTAP DEĞİL "BİR İNSAN" OLARAK ARAMIZDADIR. ALLAH'IN MUSHAF OLAN KURAN'DA YAZDIĞI GİBİ BELİRTMİŞ OLDUĞU MÜHLET DOLUNCAYA KADAR O'NUN HAKİKİ SEVGİLİLERİNİN SABIRDA KALARAK O AN GELDİĞİNDE CEVAPLANMAMIŞ HİÇ BİR TANE BİLE SORUNUZ KALMAYACAK DİYEREK KENDİSİNE SÖZ VERMİŞTİR. SİZLERE DEĞİL KENDİSİNE VERDİĞİ SÖZ GEREĞİ, NUR'UNU TAMAMLAMAKLA MÜKELLEFTİR. KENDİ KENDİNİ İLK AN'DA KALU-BELA'DA TÜM YARATILMIŞLARIN KARŞISINDA "BEN SİZİN RABB'İNİZ DEĞİL MİYİM?" DİYE SORSUĞUNDA İLK GÖKSEL DİLİMİZ VE TANRI DİLİMİZ KÜRTÇE'YLE TÜM ALEMLER ( BELE ) DEMEDİK Mİ?

    TÜM SAHNENİN BİTİMİNDE SONA GİRMİŞKEN BU SAHNENİN SAHNELENDİĞİ DÜNYA SAHNESİNDE YİNE TÜM YARATILMIŞLARI, ÖLMÜŞLERİ VE ÖLECEK OLANLARI DİRİLTEREK ŞU KÜÇÜCÜK TOZ PARÇASI DEDİĞİNİZ DÜNYA ÜZERİNDE KENDİSİDE BU AN'DA SAHNEDEDİR.
    YİNE SON SORUYU HEPİMİZE VE TÜM ALEMLERİN ŞAHİTLİĞİNDE SORACAKTIR. HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.
    MÜLK'ÜN SAHİBİ KİM MİŞ? DİYE…

    •NEREDE O KENDİNİ DÜNYA'YI YÖNETTİĞİNİ ZANNEDEN SAHTE İLAHLARINIZ, DEVLETLERİNİZ, FİRAVUNLARINIZ?
    •NEREDE O YOLLADIĞIM ELÇİLERİ YALANLAYAN VE KATLETTİĞİNİ SANANLAR?
    •NEREDE O EMANET ETTİĞİM HAYVANLARA, MUHTAÇLARA, TABİAT'A, BENİ ARADAN ÇIKARARAK SEVGİMİN YERİNE KOYDUĞUNUZ AŞKLARINIZ EŞLERİNİZ ÇOCUKLARINIZ MALINIZ MÜLKÜNÜZ?
    NE KALDI ŞİMDİ GERİYE DİYE SORDUĞUNDA SİZLER "EVET ŞAHİT OLDUK MÜLK ALLAH'INDIR" DİYENLERDEN Mİ OLACAKSINIZ?
    YOKSA HİÇ YARATILMAMIŞ FARZ SAYILANLARDAN MI!!

    İŞTE YOKTUR O'NUN YARATTIĞI NE CENNETİ NE DE CEHENNEMİ,
    CENNETİNİ DE CEHENNEMİNİ DE YARATAN SİZLERSİNİZ…
    İŞTE YOKTUR O'NUN GÜNAHI, SEVABI
    GÜNAHI DA SEVABI DA SİZ KENDİ KENDİNİZE İŞLERSİNİZ.
    HALEN HEPİNİZİN BİR (1) OLDUĞUNU İDRAK EDEMEYEN SİZLER,
    BİRBİRİNİ YARGILAYAN,
    BİRBİRİNİ KATLEDEN,
    BİRBİRİNİN GÖNÜLLERİNİ HER GÜN KIRAN,
    BİRBİRİNE KARŞI VEFA, SEVGİ, SADAKAT NEDİR BİLMEYEN,
    BİRBİRİYLE HALEN TEKBİR DİL YARATAMAMIŞ OLAN SİZLER,
    HALEN SİZE EMANET EDİLENLERİN EV SAHİBİNE AİT OLDUĞUNU BİLMEYENLER…DİYE UZAR Kİ BU SONU BUCAĞI YOK YAPTIKLARINIZIN.
    BU BİRLİĞE EREMEYENLER, ALEMLERİN BİRLİĞİNE Mİ ERECEKLER!
    VE BİLİN VE ŞAHİT OLUN Kİ, ALEMLERİN RABB'İ TEKBİR'DİR.
    BİR VE BİZ OLARAK AN'DA ARAMIZDADIR.
    AHİR ZAMAN DİLİ SEÇİLMİŞ OLAN SON TANRI DİLİ GÖK DİLİ SON DİLİMİZ TÜRKÇE'MİZ VE İLK DİLİMİZ GÖKTÜRKÇE'MİZCE DE BU AN'LAR İÇİN TÜM ZAMAN VE BOYUTLARDA BİLDİRMİŞTİR.
    GÖKTÜRKÇE: TENGRİ BİZ MENEN
    TÜRKÇE: İSTİKBAL, GÖKLERDEN DÜNYA'YA İNMİŞTİR…

    BU DA MÜJDE'NİN MÜJDESİDİR,
    MÜJDEYİ HAK EDENLERE…

    MMM
    MWM

    BİRLİK VE BİZLİK MECLİSİ
    MEHDİYET ORDUSU
    MESİH VE MEHDİ'NİN ÇOCUKLARI MAVİÇOCUKLAR..

  2. Volkan Can diyor ki:

    Türk Milletine duyurulur Milli savunma bakanı Hulisi Akar DECCAL'dir.İki kaşının ortasında okunacak şekilde Deccal yazmaktadır Bakan Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Güvenlik Korucuları ile Bayramlaştı adlı videoda 1:30 sn sinde kaşlarının ortasındaki Arapça deccal yazısını açık ve net bir şekilde okuyabilirsiniz

  3. Se Şe diyor ki:

    Benim dayı benim. Beklediğim Mehdi benim. Allah cümlemize hidayet nasip etsin. Akıl yoksunluğu dedikleri tam da sizin bu haliniz. Allah İslam'la şereflendirsin sizleri ve size inanan safları.

  4. vusal merdinli diyor ki:

    Eshab suresi 33 ayet: peyqberin ehlibeyti masumlardir. Allah müaviyye ve yezide mervana lanet elesin. Hz Hasan ve Huseyn as çocuk degillerdi 57 yaşinda şehid edilmiş devrini masum imamlariydi

  5. Ramazan Şen diyor ki:

    MEHDİ. İNSAN DEĞİL,ALLAH İNANCIDIR. MAHDİ : KURANDIR. Bakınız; Ali İmran 45-46:İlk Uyarıdan sonra Melekler Meryem’e ‘Ya Meryem, Allah Seni verilmiş bir kararın/kelimenin haberi ile de müjdeliyor. O’nun ‘OL’ kelimesi ile olacak olan elçinin adı Meryem oğlu İsa Mesih’dir.(Olumsuzluklardan temizlenmiş/Mesh edilip yüceltilmiş) O,Dünyada daAhrete de yüz akı olup,itibarlılardan ve Allah’a yakınlaşmış olanlardan da olacaktır.Ve O ‘İnsanları doğru yola yönelsinler diye çocukluğundan itibaren uyaracak/Mehdi özellikler taşıyacak ve erişkinliğinde Salihlerden olacak’diyerek bir oğlu olacağını müjdelemişlerdi.Görüldüğü üzere; Mesih özellikler; Kuran’a yaklaştırcı inancın özellikleridir. Mehdi özellikler; doğru yola yönelme dir.

    CASİYE 20: İşte Allah’ın gerçekleri anlattığı Kuran’daki bu açıklamalar, insanlar için aydınlatıcı birer belgedirler ve kesin olarak takvaya ulaşmış bir topluma da yol gösterici/doğruya yönlendirici bir rehber/hüden/ Mehdi/Mürşid ve onlara rahmettir.(Son Davet Kuran Meali Prof Dr.Gazi Özdemir)‘ MEHDİ ‘ bekleyenler aslında Kuran’ın MEHDİ olduğunu, gerçek yol gösterici olduğunu bu ayetle görmüş oluyorlar. Çünkü Enam 38. ayette de: ‘Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık’ denilmektedir. Kuran, Mehdi Bir yol gösterici olup, Hidayete/doğru yola yönlendirici bir kılavuzdur.Mehdi Kuran dır. Mehdi :Kurandaki Allah inancıdır. Mehdi insan değil: ALLAH İNANCIDIR. Prof Dr. Gazi Özdemir'in SON DAVET KURAN mealini okumanızı tavsiye ederim.Hz. Muhammed Kuran'ı tebliğ etti.Ben Kuran dan ayetler yazdım. Peki: Bu ayetleri bize kim tebliğ etti. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed. Oysa siz ne diyorsunuz bana: Peygamberden iyi mi biliyorsun. BEN KURAN dan ayetler yazdım.Siz benim ilmimi boş verin.Yazmış olduğum ayetleri araştırın.Siz Neden söz ediyorsunuz. Ben Allah'ın ayetlerini yazdım. Hemde Kuran dan yazdım.Araştırsanız olmaz mı. Ayetin Orjinali orda duruyor. Çevirisini mealini lütfen iyi araştırın.Kur'an'da Mesih, Mehdi ve Hüden kelimeleri birden fazla ayette geçmektedir. Bu kelimeleri yine Kur'an temelli ve asıl anlamlarına göre açıklamamız gereklidir ki asırlardır kaoslu ortamlara neden olan yanlış anlamlandırmaların önünü kesebilelim.

    Mesih kelimesinin geçtiği ayetlere bir bakalım: "Al-i İmran-45. İlk uyarıdan bir süre sonra Melekler Meryem'e yine; "Ya Meryem, Allah Seni verilmiş bir kararın /kelimenin haberi ile de müjdeliyor. O’nun “ol” kelimesi ile olacak elçinin adı Meryem oğlu İsa Mesih'tir. O, Dünyada da Ahrette de yüz akı olup, itibarlılardan ve Allah’a yakınlaşmış olanlardan da olacaktır-45. İz kaletil melaiketü ya meryemü innallahe yübeşşiruki bi kelimetin minhüm ismühül mesiyhu ‘ıysebnü meryeme veciyhen fid Dünya vel ahıreti ve minel mükarrabiyn.”. Nisa-157. Ve Allah'ın elçisi "Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" deyip böbürlenmelerinden dolayı da uygun görmüştük. Oysa onlar İsa’yı öldürmediler de, asmadılar da, ancak öldürdüklerini İsa zannedip öldürdüler, öldürdükleri İsa değildi.. (157. Ve kavlihim inna katelnel mesiyha ‘ıysebne meryeme resulallahi* ve ma kateluhü ve ma salebuhü ve lakin şübbihe lehüm). Nisa-172. Ne Mesih, ne de bize yakın ve gerçekleri bilip inanmış Melekler, kibirlenip Allah'ın kulu olmayı ve O'na yakınlaşmayı kesinlikle sorun yapmazlar. Her kim Allah'a kul olmayı sorun olarak görür de büyüklük taslar ve O’na ibad etmekten /kul olduğunu ifade etmekten kaçınırsa, bilsin ki Allah, herkesi huzuruna toplayacaktır (172. Len yestenkifel mesiyhu en yekune ‘abden lillahi ve lel melaiketül mükarrebune* ve men yestenkif ‘an ‘ıbadetihi ve yestekbir fe seyahşüruhüm ileyhi cemiy’a). Tevbe-30. Çünkü böyle davrananlardan Yahudiler, ayrıca "Uzeyr /Ezra Allah'ın oğludur" derlerken, Hıris¬tiyanlar da, "Mesih /İsa Allah'ın oğludur" diyerek Allah’a şirk koşup duruyorlar. Bu söyledikleriyle de, daha önceki küfre sapmış olanların sözlerini aynen taklit ediyorlar. Bu saçmalıkları nedeniyle Allah onları helâk ediyor!". (30. Ve kaletil yehudü uzeyrunibnüllahi ve kaletin nesaral mesiyhubnüllahi).

    Bu ayetlerde kullanılan Mesih kelimesi, Mesh etmek, Mesh edilmek kökünden gelen bir kelime olup "olumsuz nefslerden, günahlardan temizlenmiş, arındırılmış" anlamında bir kelimedir. Yoksa bir kişinin ismi değil, bir ayrıcalığının tanımlanması demektir. Her ne kadar bu ayrıcalık Hz. İsa için belirtilmiş ise de, En'am-42 ve Al-i İmran-33-34 ncü ayetlerde bütün peygamberlerin aynı grup ve birbirine bağlı zürriyetler /soylar olarak ilâhî birer görevli oldukları belirtilmiştir "En'am-42. Ey peygamber! And olsun ki, Senden önceki toplumlara da elçiler gönderdik. Elçilerimizi inkâr eden o toplumları, Allah'a yalvars¬ınlar diye darlık ve sıkıntılarla sınadık ve bildirdiklerimize uygun olan gerçek yola yönelsinler diye de uğraştık. Al-i İmran-33. Şu gerçek de bilinsin ki, Senin dışında Allah Adem’i, Nuh'u, İbrahim'in ailesini ve İmran ailesini de seçerek tüm alemlere birer önder, yetkili ve örnek elçiler kıldı. 34. Birbirlerine bağlı zürriyetler olarak. Şüpheniz olmasın ki Allah, her şeyi işiten ve bilendir". Dolayısıyla peygamberler arasında hiçbir ayırım yapılmaması gerektiği, ancak görev zamanları ve toplumların özelliklerinin farklılığı nedeniyle, peygamberlerin de görev farklılıkları olduğuna vurgu yapılmıştır "İsra-55. Rabbin göklerdekileri ve yerdekileri en iyi bilendir. Ye¬min olsun! Biz, peygamberlerin her birine, birbirinden ayrı fazi¬letler yetenekler ve özellikler vererek gönderdik. Örneğin, Davud'a da Zebur'u verdik. Al-i mran-84. Ey Peygamber! "Allah'a, bize indirilene /Kur'an'a, İbra¬him'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya ve Rableri tarafından kitap veri¬len nebilere iman ettik. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz Allah'a teslim olanlarız /Müslümanlarız" diyerek insanların tek Allah, tek insanlık ve tek din hedefini vurgula".

    Zaten bütün peygamberlerin Allah'ın tek dini demek olan ve Tek İlah olarak şirk koşmaksızın Allah'a iman etmek anlamındaki İslâm dinini tebliğ ettikleri, bu tebliğlerinin de zaman ve zemine göre farklı, fakat benzer muhkem /kesin hükümler oldukları da açıklanmıştır "Şuara- 196. Gerçek şu ki, bu bilgiler Senden önceki elçilerin kitaplarında da vardı ve o elçilerin kalbine de vahyi kendi ana dilleriyle indirmiştik. Bakara-136. Devamla yine onlara; “Biz, Allah'a, bize Kur’an ile indirilene, İbrahim, İsma¬il, İshak, Yakup ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya ve Rabbi tarafından tüm peygamberlere ve¬rilenlere inanırız. Bunların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece Allah'a teslim olanlarız /Müslümanlarız" şeklinde cevap ver.".

    Bu duruma göre, bütün peygamberler Hz. İsa gibi Mesh edilmişler, yani olumsuz nefslerinden arındırılmış olarak yaratılmışlardır. Her peygamber kendisinden sonra gelecek olanı haber verip insanları hazırlama görevindedir. Çünkü her peygamber, dünyaya gönderilmeden önce bu konuda da söz vermiştir "Al-i İmran-81. Kaldı ki Allah, elçilik görevi ile dünyaya gönderirken nebilerle: “Size kitap ve hikmet vereceğim. Sizden sonra da, size verdiklerimi tasdik etmek üzere yerinize görevlendireceğim yeni bir elçi /resul olacağını kabul edecek ve onu desteklemek üzere onun hakkında ön bilgiler vermeyi ve onun da geleceğini haber vermeyi kabul ediyor ve bu sözleşmeyi yerine getireceğinize söz veriyor musunuz?" şeklinde bir anlaşma /misak yapmıştı. Tüm peygamberler de "Kabul ettik, söz veriyoruz" deyince, Al¬lah da "Öyleyse hepiniz bu sözleriniz için birbirinize şahit olun, Ben de sizinle beraber şahit olanlarda¬nım" demişti". HZ. MUHAMMED'in son peygamber olması nedeniyle, önceki peygamberler gibi Dünya'ya gönderilmeden önce böyle bir görevi olmadığından, arınmış son peygamber, yani SON MESİH olmaktadır. ( Prof Dr.Gazi Özdemir Son davet Kuran Mealinden)

  6. M.B diyor ki:

    ulan önüne bakmadan konuşamıyosun. bişey demek istemiyorum ama bu mu kıyamet suresi.??? bunları izleyipte inanan insanlarda var açın arkadaş okuyun ama böyle kamillerden değil araştıra araştıra bulun. Bu kamil kendi bile düşünemeden okuyamıyor ki kuran'ı, Açık konuşmuyor ama 5sn de bir önüne bakıp konuşması bsgt. mehdiyi de sizden öğrenmeyeceğim deccal'i de mesih'i de size göre mehdi deccal. mesih ise şeytan. uyanın müslümanlar araştırın lütfen tek bir kaynak görmeyin rica ediyorum buraya bakıp inanmayın.

  7. Vedat Kılınç diyor ki:

    Hz mehdi bir kuldur kaybolan alımlık halifelik cumhuriyet makamını başlatıp düzene sokacak zaten otomatikmen. Ümmet hazırdır. Düzene girer.aleviye. Alevi sünni dinin iki dağıdır. Bunlara hilafet yasaktır bunlar şerefi hz resulle. Ölcülür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.