Bu makalenin içeriği etil alkol nasıl elde edilir tartışacak. etil alkol nasıl elde edilir hakkında bilgi ediniyorsanız, bu Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı) makalesinde hometown-inn.com ile etil alkol nasıl elde edilir’yi keşfedelim.

Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı) içindeki en eksiksiz etil alkol nasıl elde edilir ilgili içeriğe genel bakış

Şimdi aşağıdaki videoyu izleyin

Bu hometown-inn.com web sitesiyle, kendiniz için daha yararlı veriler için etil alkol nasıl elde edilir dışındaki bilgileri güncelleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün her gün yeni ve doğru içerik yayınlıyoruz, Sizin için en ayrıntılı bilgiyi sağlama arzusuyla, Kullanıcıların internette bilgileri mümkün olduğunca çabuk yakalayabilmelerine yardımcı olun.

SEE ALSO  ALMANYA ALKOL ( iCKi ) FIYATLAR. SUDAN BIRAZ PAHALI.. | tekirdağ yeşil üzüm rakısı fiyatı ile ilgili en ayrıntılı bilgiyi sentezleyin

etil alkol nasıl elde edilir ile ilgili bazı içerikler

MALZEMELER 6750 ml Suma %40 (Su ilave edilerek sumanın alkol oranı %40’a düşürülmüştür.) Tablo 1. Eklenecek su miktarının hesaplanması Tablo 2. Yan ürünler-Baş-Göbek-Kuyruk Hesaplama ÜRÜNLERİ Yan- ürünler (Metanol, gliserin, asit, asetaldehit gibi yüksek alkoller) 30 dk, 100ml, %85 Başlık = 65 dk, 500ml, %83 = 415ml saf etil alkol Belly=470 dk, 2.340 ml, %76.8 Belly 1 (500ml) ) =45 dak, 500ml, %83 Göbek 2 (500ml) =80 dak, 500ml, %80 Göbek 3 (500ml) =100 dak, 500ml, %77 Göbek 4 (500ml) =120 dak, 500ml, %70 Göbek 5 (350ml) =125 dk, 340ml, % 58 Göbek Alkolü Özellikleri Renk: Şeffaf Koku: Maya ve yoğun alkol kokulu Tat: Aromatik. Kuyruk=200 dk, 500ml, %30 TAVSİYELER 2. distilasyonda elde edilen çekirdek alkol ile Türk Rakı yapılacaksa, maya kokusunu ve aromatik tatları gidermek ve ürünü daha saf hale getirmek için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. 1- Aktif karbondan 5-10 kez süzülmesi tavsiye edilir. 2-Veya 1. distilasyonu 2 kez aynı şekilde yaparak 3. distilasyonda Baş-Göbek-Kuyruk ayrımı yapılması tavsiye edilir. Kaynaklar: Yan Ürünler Üzerine (Metil alkol-Yüksek alkoller-Esterler-Aldehitler): TÜRK RAKI’NIN BAZI UÇUCU BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA (sayfa 11-17) Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı Üzerine: Fermantasyon Teknolojisi (Sayfa 138 ve 142) .

SEE ALSO  Sefo - Bilmem mi Lyrics (Alvin ve Sincaplar) | miller kaç kalori ile ilgili yeni güncellenen bilgilerin özeti

etil alkol nasıl elde edilir konusuyla ilgili bazı resimler

Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı)
Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı)

Öğrendiğiniz Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı) hakkındaki içeriği okumanın yanı sıra, O zaman Hometown Inn her gün aşağıda yayınladığı diğer birçok içeriğe bakabilirsiniz.

SEE ALSO  Sıvı Ölçü birimi LİTRE - MİLİLİTRE konu anlatımı ve örnek çözümler | cl ölçü birimi ile ilgili tüm bilgiler yeni güncellendi

Daha fazla haberi burada görün

etil alkol nasıl elde edilir ile ilgili birkaç öneri

#Etil #Alkol #Nasıl #Yapılır #DamıtımBaşGöbekKuyruk #Ayrımı.

baş göbek kuyruk ayrımı,etil alkol damıtımı,pot imbik,2. damıtım,Rakı yapımı.

Etil Alkol Nasıl Yapılır (2. Damıtım)(Baş-Göbek-Kuyruk Ayrımı).

etil alkol nasıl elde edilir.

etil alkol nasıl elde edilir hakkında Hometown Inn sağladığı bilgilerle, size değer getirmeyi umarak daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. etil alkol nasıl elde edilir hakkındaki makaleyi Hometown Inn ile izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. ibrahim TURAN diyor ki:

    merhaba. 1. damıtımım şeffaf gelmedi. sonlara doğru beraklaşmaya başladı. ilk başta bulanık giderek açıldı. sarı bal erik kullandım. 14 kg eriğe 2.kg şeker 7 gün fermantasyon. 2. damıtıma geçmedim henüz bu normalmidir.

  2. Kutsal Şovalye diyor ki:

    Sefim Baş gobek kuyruk ayrımında neden hep 2700 yapılıyor meranol için ayrılan 81 ml dusmuyormuyuz. Örneğin göbek kısmını baş ve metanolu düştükten sonra hesaplamak gerekmezmi

  3. Tolgay I. diyor ki:

    Üstat hesap güzel lakin bir ekleme yapma gereği duydum. 2700 ml saf alkolün %3 ü çöp yani 81 ml. Buraya kadar herşey tamam. Fakat bu hesap alkolü %100 lük aldıgınızı düşünerek yapılmış hesaptır. Yani şunu söyleyeyim. Anlık ölçüm yaptınız ve ilk gelen ürün diyelim %85 alkol içeriyor. O zaman çöp kısmı 81*100/85= 95,3 ml dir. Yani çöp baş göbek kuyruk ayrımı alınan alkolün derecesine göre değişiklik gösterir. Bu sebeple parrot sistemi alkol damıtmada çok faydalıdır. Anlık alkolünüzün derecesini görüp ayrımı ona göre yapmak doğru olacaktır.

  4. Ercan Üstüncan diyor ki:

    Ellerinize sağlık güzel bir video olmuş. Merak ettiğim bir nokta var, ikinci damıtmaya başlarken neden alkol oranını %40 olacak şekilde seyreltiyorsunuz? Yaptığınız tüm o hesaplamaları mevcut alkol yüzdesi üzerinden de yapabilirsiniz. Bir püf noktası mı var acaba? Teşekkürler, kolay gelsin.

  5. tayfun akgöz diyor ki:

    Hocam öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. %3 metanol %17 baş %15 kuyruk ayrımı yapmışsınız, %3neye göre %3 niye 5 değil aynı şekilde 17 neden 20 değil mesela bunu bi açıklar mısınız. Şimdiden çok teşekkür ederim

  6. Suleyman Ayaz diyor ki:

    Hidrometre ile alkolmetre bunları nereden temin edebilirim yardımcı olurmusunuz. bunlar tek set halinde satılıyormu yoksa ayrı ayrı mı almam gerekiyor ayrı ayrı ise bana linkleri ayrı ayrı yollayabilirmisiniz yanlış şey almayayım.

  7. Arda Demirel diyor ki:

    Hocam emegin icin sagol tesekkurler. Burda kafa karistiran durumlar var.
    1. Arpa ,bugday.pirinc vb. Tarim urunlerini kullanarak mayse ve suma elde edilince de damitma da metil ve benzeri toksik maddeler ortaya cikiyor mu?
    2. Genelde hep rakidan bahsediliyor ben visko votka yapcakken de ayni islemlersen mi gecirmem lazim ?
    3. Bira veya sarap uretiminde damitma islemi yok metil alkol ortaya cikar mi?
    4. Butun yapilan tarimsal urunlerden de etil alkol uretiminde ilk damitimda metil alkol ortaya cikiyor mu?
    5. Ilk damitmada en erkan metil alkol ayrisiyor diye anladim 2. Damitmada urunumuzde metil alkol olmamasi lazim degil mi?

  8. erkan barılı diyor ki:

    Elinize sağlık çok düzgün bir çalışma yapmışsınız fakat bir şey eklemem lazım. Siz elinizdeki suma ile doğru oranları yakalamışsınızdır ama herkesin fermantosyon sonucu aynı olmadığını düşünürsek bu yöntem ile net sonuçlara ulaşamayız. Ethanolun en kaliteli olduğu aralık %70 e kadar olan kısımdır. Düşük abv bir fermantassoyon ile bu ayırım sistemini kullanırsak kalitesiz bir içki içme ihtimalimiz var. Ben çalışmanızı beğendim ve methanol ile ilgi kısmı değerlendirdim hatta bütün notlqarınızıda kaydettim. Sadece şunu sormak istiyorum , %3 lük methanol oranı kıswmının kaynağı nedir, paylaşırsanız çok mutlu olurum . teşekkürler, kolay gelsin.

  9. TC. Yalçın MENGÜLOĞUL diyor ki:

    Ben çeşitli zamanlarda dört posta olarak 19'şar litrelik sumaları 10 litrelik kazanda damıttım. Ama çöpler baş ve göbek konularında sıkıntıya düştüm. Şimdi bu elde ettiğim alkolleri tekrar çöp, baş ve kuyruk ayırımı yaparak tekrar damıtabilir miyim?

  10. Soner Yurtman diyor ki:

    Merhaba, Rakı mayşemin 20. günü. Kabarcık bitti fakat mayşe durulmadı henüz; Yani dibe çökme olmadı ve maya kokusu var. Beklemelimiyim yoksa damıtıma geçebilir miyim? Cevap verebilirseniz memnun olurum.

  11. erdem sergen diyor ki:

    Merhabalar. Konu ile doğrudan ilgili değil ancak cevabını tam bulamadığım bir soru var. Burada belirtilen metanol ve diğer zararlı maddeler evde fermante edilmiş şekerli + üzüm şırası içinde de bulunur mu? Yani ev şarabının datılmamış halinde tehlikeli bir bileşen olma ihtimali var mı?

  12. İlker Çinar diyor ki:

    %5 ayırdın
    81 ml olan çöp alkolü 6700 ml olan toplam alkolden çıkartma işlemi yaptıktan sonra kalan kısmın %17 si baş olmuş oluyor demi.
    yani 6700 ml alkolden düşerek geliyoz sona doğru.
    yoksa 6700 ml olan alkolün %5,i
    %17 yani bütün alkolden mi yola gidiyoz

  13. onur sirin diyor ki:

    Ustadim tekrar selam 🙂
    Bir sorum var, cozemedim bir turlu. 6 aydir damitim yapiyorum problemsiz. Son 3 damitimda, alkol 70 derece sicaklikta gelmeye basladi. 85 dereceye ulastiginda da gri, yogun anasonlu alkol geliyor. Hatta resmen anasonun yagi geliyor artik. Normalde 97-98 derecede gelmesi gereken alkol tipi, 85 derecede geliyor. Ilk gelen alkol de 78’de gelmesi gerekirken, 70’te geliyor. Aklima tek “termometremin bozuldugu” geliyor.
    78 derece sicakliktan evvel gelen alkolde metil vardir derim ama zaten seker ve pekmezden uretiyorum. Yanil methanol olmamasi gerekiyor. Yani hazirladigim maise yontemi de hic degismedi. Neden 70 derecede alkol gelmeye basliyot, var mi fikrin?

  14. Erhan Mertoglu diyor ki:

    Hocam tüm videolarını beğenerek izliyorum, çok teknik bilgileri ayrıntıları ile paylaşıyorsun bu konuda tüm emeklerin için bir kez daha sana teşekkür ediyorum, senin de vesilen ile damıtma işini hobi olarak yapmaya karar verdim. Bende hobi olarak düşündüğüm bu işte biraz ayrıntıya gireceğim, ayrıntı sevmeyen arkadaşlar, bu satırdan itibaren bu yazıyı göz ucu ile okuyabilirler, ama senin ve bu işe yeni başlayanların ilgileneceğini düşünerek buradan belki benim de katkım olur diye, kara kara düşündüğüm şeyleri nasıl yaptığımı tüm detayları ile yazacağım ; Öncelikle Pandemi döneminde 06.05.2021 tarihinde bir mayşe kurdum, mayşemi youtube da bulduğum videoları inceleyerek ortalama kafamda belirlediğim bir tarifle 1 kg kuru üzüm , 3,5 Kg toz şeker (Torku Marka) ve 30 Gr Dr.Outker hamur mayası ile kurdum. Sonrasında bu işi bakır boru ile mi yoksa krom boru ile mi yapacağımı düşünürken, 316 kalite çeliğin gıdada kullanıldığını ve çok yüksek sıcaklıklara rağmen oksitlenme yapmadığını öğrendim, buna istinaden Ümraniye DES sanayi sitesinden 1 boy (6 metre uzunluğuna denk geliyor) 10 mm çapında 1 mm et kalınlığında bir çelik boru satın aldım (11.05.2021 de 80 TL tuttu), boru ucundan yaklaşık 10 cm numune kestirdim, nedeni ise, bakır boru ile önerilen ölçü 3/8 çap yaklaşık 9,57 mm ye denk geliyordu ben ise 10 mm çapında bir boru aldığımdan, bu çapa ait rekor yada ünyon fittings parçalarını bulamayacağımı düşündüm. Bulunduğum mahallede çok da çeşit olmayan bir nalbura elimdeki numune parçası ile gittim ve buna uygun bir rekor bağlantısı sordum ve maalesef buna uygun bir fittings bulamadım ama daha opsiyonel bir durum oldu, tencerenin alt kısmına denk gelen kısımda boru çapından daha geniş fakat üst tarafı tam borunun girmesi için sanki özel olarak ölçülmüş gibi bir ünyon parçası denk geldi, kısacası, çelik boruya havşa açtırma yerine, boruyu bu parçanın içine geçecek şekilde kullanacağımı düşündüm, bu niyetle de arada boşluk kalması riskine dayanarak, doğalgaz bağlantılarında kullanılan teflon sargı aldım, çelik boruyu bu ünyonun içinde sıkıştırdım ve etrafında teflon ile sardım, bu şekilde sök tak şekline uygun olarak, tencere üzerindeki rekor meselesini halletmiş oldum. Benim için düşündüğüm en zor noktası buraydı, biraz da şansa boru ile ünyon bire-bir denk geldi. pot stil düzeneğine göre bir demircide borunun yaklaşık 4,85 metresini kangal olarak kıvırdım ve kovaya soğuk silikon ile sabitledim, kovadan çıkan kısmı yaklaşık 105 cm olarak ayarladım ve kalan kısmı herhangi bir parça eklemeden U şekilde tencere kapağında denk gelecek şekilde, tekrar kıvırdım. Burada kullanacağım ocak ile lavobo arasındaki mesafeyi buna göre planlamıştım , tüm bükümler tam plana uygun olarak denk geldi. Su ile örnek kaynatma yapıp, teflonun sargının etrafında herhangi bir buhar kaçağı olup olmadığını kontrol ettim, herhangi bir szıdırma olmadığını teyit etmiş oldum Bu sırada bu işlerin üzerinden Yaklaşık 35 gün geçmesine rağmen mayşeden 15 sn de bir kabarcık çıkmaya devam ediyordu ve buna rağmen ben distilasyona başlama kararı verdim daha fazla beklemeden ilk damıtmaya başladım. Damıtma öncesinde termometremi, saf suda kaynama derecesini 100 C derece olarak ölçmüştüm, 100 derecede sabitlenerek yaklaşık 20 dk sirkeli su ile boru temizliği yapmıştım, dolayısı ile digital termometrenin sıcaklığı doğru ölçtüğüne kanaat getirdim. Tencereye 11,5 litre mayşe koydum ve Akşam 21:30 da ilk damıtıma başladım, Pot'tan gelen ilk 300 cc de, alkol oranını %66 olarak ölçtüm. herbir 300 cc de numune alarak, gelen alkol derecesini ölçtüm ve kağıda not aldım ve gelen ürünleri bir şişede topladım. Herhangi bir şekilde ayırım yapmadım. Damıtım esnasında, ilk alkolun geldiği anda sıcaklık, 88 derece gösteriyordu, izlediğim videolarda, etil alkolun kaynama derecesinin 78,4 derece olduğunu baz alarak, sıcaklıkla ilgili termometre de sorunu olduğunu düşündüm ve damıtma boyunca gelen tüm sıcaklıklara (-)10 ekleyerek hesap ettim. Damıtım esnasında Her bir 300 cc de alkol oranı düşerek devam etti. Buna paralel olarak sıcaklıkta artmaya devam etti. Termometrede gösteren Başlangıç sıcaklığımı 88 bitiş final sıcaklığını 98 olarak ölçtüm. (Bu sıcaklıklardan (-)10 derece çıkararak 78 ile 88 derece arasında kaldığımı tahminliyorum, yada termometrede hata yok bilgimde de hata olabilir, sonuçta ilk alkol 88 de geldi.) Toplamda 11 adet 300 cc lik şişelerde Alkol Oranı 10 Abv ye düşene kadar ile 3300 Lt alkol topladım. Ölçüm Abv leri 300 cc lik şişelerde sırası ile ; 66 – 64- 62- 59- 55 – 50 – 47 – 45 -38 -22 -10 olarak lineer biçimde düştü. Damıtma Gece yarısı 03:15 de tamamlandı. Damıtım esnasında en zor olan şey, suyu soğutmak oldu. Daha öncesinden 25 Lt buz hacmim vardı 5 adet 5 litrelik damacanalarda yaptığım tüm buzu damıtma boyunca kullandım ve buzlar ucu ucuna yetti. Son olarak 3300 Lt alkolun ortalamasını hem kağıt üzerinde hem de alkol metre ile ölçtüğümde, 47,5 ortalama elde ettiğimi gördüm. Ertesi günü kalan 6,5 Lt mayşeyi de aynı biçimde damıttım, bu damıtımdan da yine 47,5 Abv ortalama ile 1,650 Lt ürün elde ettim. Toplamda 19 Litrelik damacanadan, 47,5 Abv ortalama ile yaklaşık 5 Lt etil alkol toplamış oldum. Şuan için buraya kadar gelebildim, bundan sonra işe 2.nci damıtım , aktif karbondan geçirme, 3. Damıtım, Baş,Göbek,Kuyruk Ayırımı, Anasonlama ve tadım ile devam edeceğim. Hocam bu aşamaya kadar süreç için bir yorum yapabilirsen sevinirim.

  15. Naci Turan diyor ki:

    Hemen hemen bütün videolarınızı ilgiyle ve de beğeni ile izledim…
    Çok güzel eğitici, titiz birer çalışma olmuş hepsi de,
    Birkaç ekleme de ben yapmak isterim, izin verirseniz…
    1. İlk damıtma yaparken ayırdığınız 100 ml kadar damıtılan kısım tamamı metil alkol olamaz…!
    Çünkü 16 litrelik bir şarap(maişe) de 100 ml metil alkol olursa EVDE ŞARAP yapan ve de içen HERKES o miktar metil alkolden zarar görür… ( Hiç şaraptan METİL ALKOL ZEHİRLENMESİ OLMAZ).
    KISACASI DOĞAL YOLLARLA METİL ALKOL ELDE EDİLEMEZ! (VARSA DA ESER MİKTARDIR)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.