Makalenin içeriği mayşeleme nedir tartışacak. mayşeleme nedir arıyorsanız, bu Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü makalesinde mayşeleme nedir konusuna açıklık getirelim.

mayşeleme nedir ile ilgili bilgileri en ayrıntılı şekilde Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü özetleyin

Şimdi aşağıdaki videoyu izleyin

SEE ALSO  Yumuşak İçimli Dalgona kahve | yumuşak kahve çeşitleri için yeni güncellenen içeriğe genel bakış

Bu hometown-inn.com web sitesinde, kendiniz için daha fazla veri elde etmek için mayşeleme nedir dışında başka bilgiler ekleyebilirsiniz. HometownInn web sitesinde, sizin için her gün sürekli yeni ve doğru içeriği güncelliyoruz, Sizin için en ayrıntılı değeri sağlamayı umuyoruz, Kullanıcıların internetteki bilgileri olabildiğince çabuk güncelleyebilmelerine yardımcı olun.

Konuyla ilgili bazı bilgiler mayşeleme nedir

Fermantasyon sıcaklığının kontrol edilmesi, bira kalitesi için en önemli faktörlerden biridir. Termostat ve paslanmaz çelik bobin kullanarak sıcaklık nasıl kontrol edilir. Malzeme siparişi için www.biraburada.com Serpantin linkleri Dijital Termostat.

SEE ALSO  Hacim Ölçüleri 1 | cl ölçü birimi hakkında en ayrıntılı bilgiyi sentezleyin

mayşeleme nedir içeriği ile ilgili resimler

Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü
Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü

Görüntülediğiniz Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü hakkındaki içeriği görüntülemenin yanı sıra, Ardından, hometown-inn.com ‘nin hemen her gün yayınladığı diğer birçok içeriğe bakabilirsiniz.

SEE ALSO  Heineken 0.0 Non-Alcoholic Beer Review | Yeni güncellenen heineken alkolsüz bira ile ilgili dokümanların özeti

Daha fazla bilgi için burayı tıklayın

mayşeleme nedir ile ilgili anahtar kelimeler

#Fermantasyon #Sıcaklık #Kontrolü.

bira,evde bira yapımı,fermantasyon,coil,sıcaklık kontrolü,termostat.

Fermantasyon Sıcaklık Kontrolü.

mayşeleme nedir.

mayşeleme nedir içeriğiyle Hometown Inn ‘ın size verdiği içerikle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. HometownInn mayşeleme nedir hakkındaki makaleyi takip ettiğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. İlker İlgen diyor ki:

    selamlar, kalibrasyon yaparken her iki termometre arasında ki difrasiyelden yola çıkıyorsunuz, ama asıl olan kalibrasyon işlemi için erimekte olan buzlu su karışımına daldıracağınız termometre ve ısı probları vasıtasıyla (sıfır rakımda) gerçek kalibrasyon işlemi (zero celcius degree) yapabilirisiniz, bilginize.

  2. tansu temizgöl diyor ki:

    Soğutma çantası iş görürmü çantanın yanına 1 litre buz koyduk mu yaklaşık 3 derece soğuttuğunu söyleniyor.3 şişe koysan 9 litre soğutma yapar buda lager maya için güzel bir derece olacağını düşünüyorum.Hergün değiştirirsen sıkıntı olmaz diye heralde.

  3. Sinan Güven diyor ki:

    Hocam bu konu ile ilgili bir kaynak veyahut kısa bir liste var mı? Bira, kırmızı şarap, beyaz şarap ve mead gibi ürünlerin fermantasyon sıcaklıklarının yer aldığı kaynak.

  4. no name diyor ki:

    Umarım çok başarılı olursunuz. Sizin yaptığınız butik biracılığın önü açık ve kendi iksirinizi bulursanız milyar dolarlar kazanabilirsiniz

  5. -Sorrow diyor ki:

    Tüm videolarınızı izledim, çok teşekkürler bilgiler için, ancak nedense mayşe tankı yapımı ile serpentin soğutucu yapmak o kadar zor görünüyor ki bir türlü ümitlenemedim, galiba hazır kit ile yapmaya devam edeceğim.

  6. Halil Bülent Orhon diyor ki:

    Merhaba,
    Biz straforlardan bir kutu yaptık ve şu an 5 adet mayalanma kovası alabiliyor. Kutunun hacmi yaklaşık 850 litre kadar ve ısı yalıtımı konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Şu anda buz pet şişeler ile sıcaklığı 17 derecelerde zorlanmadan tutabiliyoruz. Fakat bir şekilde otomasyona bağlamak istiyoruz. Sizin kullandığınız serpentini fermenterin içine değil de yaptığımız kutunun ortasına koyarsak sizce sıcaklığı düşürme şansımız olur mu? Elbette düşecektir fakat sizce ne kadar efektif olur? Sonuçta serpentinin içinden geçecek olan suyun sıcaklığı yaklaşık 10 derece olacak. Olmaz derseniz başka bir öneriniz olabilir mi?
    Teşekkürler şimdiden.

  7. Unknown Person diyor ki:

    Bira yapmak için bunca şey tedarik edip bunca masraf yapıyorsanız, bari fabrikasını da kursaydınız. Zaten fabrika için biraz daha harcama yapsanız yeterli olurdu sanırım. 🙂 Yahu, bunca para harcayıp uğraşacağınıza gidip direkt fabrikayı satın alın bence. 🙂

  8. Musa Semiz diyor ki:

    Merhaba kaynama sonrası mayşeyi soğutmak için yaptığım bakır serpatinim var bunun dışını silikon hortum ile kaplayarak mayalanma sırasında soğutma için kullanmamın bir sakıncası olurmu silikon hortumların mayalanan mayşe ile herhangi bir reaksiyonu olurmu

  9. ferdi uysal diyor ki:

    Abi elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Bizde çok hevesliyiz kendi biramızı yapmak için. Fakat yaz vakti sıcaklık kontrolü gözümüzde büyüyor. Dolap ile ısı kontrolü videosunu 4 gözle bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler

  10. Ahmet Akansu diyor ki:

    Sogutma sistemi beni cok zorlamisti ilk zamanlar … O kadar kafa yorduktan sonra kendi yapmis oldugum kulucka makinasindaki termostati kullandim. "hot" modundan "cool" moduna ayarlarken bayagi zorlandim. Almancam iyi ama Ingilizcem pek o kadar iyi degil malesef.
    Keske bu videoyu daha erken yapsaydiniz 🙂 Ama arastirip, mantikli cözümler üretebilmek ayri bir zevk ! Cözüm üretebilmek beni cok daha fazla mutlu ediyor.
    Not : Sizleri gittijkce daha cok sevmeye basladim 🙂
    Kolay gelsin , sevgiler

  11. Baris Altioglu diyor ki:

    Aşağıda linkleri paylaşmışsınız.. Ama baktığım zaman sizin serpantin'e benzer serpantin göremedim. Tam olarak ne isimle arıyor ya da istiyoruz? Uzunluğu nedir? Selamlar, saygılar

  12. N C diyor ki:

    Gerçekten çok kaliteli bir kanal. Henüz hiç bira yapmadım, bilgi edinme aşamasındayım. Sizin kanalınıza denk gelene kadar benim için olay "ucuz bira tedarik etme" idi. Sizin kanalınızdan sonra ise "çok kaliteli bir hobi" oldu. Teşekkür ederim. Kesinlikle videoların devamı gelmeli!..

  13. yusuf yavuz diyor ki:

    Abi siz prfosyenel siniz video cekimi olsun anlatıklarınızla olsun peki etil alkol üretimi videosu cekimi yaparmisiniz siz yaparsaniz en iyisini yaparsiniz youtube de binlerece video var ama herkez baska baska anlatiyor ornegin etil alkolun kaynama derecesi olsun o bilgiler cok farkli bazilari 78.4 le 82 derece diyor bazilari 85 le 90 diyor nedir ne deyildir cok fazla kirli bilgi var sizin ne dediginiz onemli siz den boyle bir video bekliyrz isallah yaparsiniz.tesekkurler.iyi calismalar.

  14. vaccaro1966 diyor ki:

    Serpantin ve kova boyutuna göredir muhakkak ama aşağı yukarı kaç litre kayıp oluyor?
    Buzdolabında videodaki termostatı kullanıyorum. Dıştan yalıtım yaparak (tabii ki az da olsa kayıplı) termostat ucunu kova dışına sabitliyorum. Çelik çubuğun içinden direkt mayşeye daldırmak daha mantıklıymış ama.
    Elinize sağlık.

  15. bülent uslu diyor ki:

    Elinize sağlık.Bilgileriniz için teşekkürler.Sizlerden ricam birde pilsner biradaki su sertliğini yumuşatmada kullanılan teknikleri ve kullanılan malzemeleride yayınlarsanız mükemmel olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.