Bu makale suşehri nereye bağlı hakkında netlik kazandıracak. suşehri nereye bağlı ile ilgileniyorsanız, bu Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel makalesinde suşehri nereye bağlı’yi Hometown Inn ile analiz edelim.

suşehri nereye bağlı ile ilgili içeriği en ayrıntılı şekilde Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel sentezleyin

Aşağıdaki videoya göz atın

Bu Hometown Inn web sitesiyle, sizin için daha değerli veri için suşehri nereye bağlı dışındaki diğer bilgileri güncelleyebilirsiniz. HometownInn sayfasında, sizin için her gün her gün yeni ve doğru içerik yayınlıyoruz, Sizin için en eksiksiz bilgiye katkıda bulunmayı umuyoruz, İnternette bilgileri en doğru şekilde yakalayabilmenize yardımcı olur.

SEE ALSO  İstanbul'da alışverişin gözdesi Ümraniye Çarşı 👛ISTANBUL The favorite district of shopping,UMRANİYE | ümraniyede gezilecek yerler ile ilgili en iyi bilgiyi sentezleyin

Konuyla ilgili bazı içerikler suşehri nereye bağlı

Sivas-Gürün-Magara Köyü Gizemli Delik Mağara köyünün 1 km doğusunda, 1560 rakımlı bir tepede kayalık bir alanda bulunan yer altı yapısı, bugüne kadar ziyaret ettiğimiz en güzel eski yapılardan biri. Mağara köyünün adı, köyün batı duvarındaki yüksek kayalık alana yapılan kaya mezarlarından sonra yaşam alanı olan kaya evlerinden gelmektedir. Mağara köyde bu tünelin dışında kaya evler bulunmakta ve köyün tarihi antik çağlara kadar uzanmaktadır. Gizemli delik 162 basamaktan (sayılabilir basamak) oluşur. Giriş %70 eğimli basamakla başlamaktadır ve giriş kapısı 120×110 cm boyutlarındadır. Aşağıya inildikçe yer yer %80 eğimli alanlar da bulunmaktadır. Dışarıdan su ile birlikte gelen çakıl taşları basamakları kapattığı için, yer yer basılacak merdivenler de adeta kapalı görünmektedir. Dağa 50 metre indikten sonra tünel iki kola ayrılıyor. Sağ kol tamamen toprak işlerle dolmuştu ve 17 basamak indikten sonra sol kolun su ile dolması nedeniyle ilerlememiz kesintiye uğradı. Buranın temizlenmesi ve sonuna kadar görülmesi gerekiyor. Kim bilir belki de zor bir tahminle, sağ kol odalara açılıyor olabilir ya da su dolu yer suyun altında görülmeyi bekliyor olabilir, dönemin en önemli yaşam izlerini bize gösterecek bir alan. Bunu anlamak için yetkili makamların açıklamasından itibaren bölgenin titizlikle temizlenmesini, üst girişin su dolmaması için kapatılmasını ve tahminlerimiz doğru çıkarsa buranın ülkemize getirilmesini rica ederim.. .

SEE ALSO  Zara - Bir Gönül Sayfası (Official Video) | delice nerede hakkında yeni güncellenmiş bilgileri kapsayan

Bazı görüntüler suşehri nereye bağlı hakkındaki bilgilerle ilgilidir

Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel
Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel

Okuduğunuz Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel hakkında bilgi izlemenin yanı sıra, Ardından, hometown-inn.com her gün hemen aşağıda yayınlanan daha fazla bilgi arayabilirsiniz.

SEE ALSO  Sivrice-çanakkaLe- ismaiL& şüheyda | En eksiksiz sivrice çanakkale hakkında genel bilgi

Daha fazlasını görün

suşehri nereye bağlı ile ilgili birkaç anahtar kelime

#Sivas39da #Yer #Altına #İnen #Gizemli #Tünel.

Sivas,gizemli delik,sivas gürün,gizemli yer alti sehri,magara köyü,magara köyü gizemli delik,iha,yeraltı şehri,sivas tarihi,sivas tarihi yerler,Mahmut GÜNGÖR.

Sivas'da Yer Altına İnen Gizemli Tünel.

suşehri nereye bağlı.

suşehri nereye bağlı hakkındaki bilgilerle hometown-inn.com sizin için güncellenen bilgilerle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. Hometown Inn suşehri nereye bağlı hakkında bilgi okuduğunuz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. tedariksiz yolcu diyor ki:

    Merdiven yapısı ve açı mezar yada yer altı şehri için uygun değil.. burası hiç ara verilmeden açılmış çalışma başlarken o kadar acele etmişlerki duvarlarda mum yada kandil yeri bile yok. Daha çok yukardan aşağı inmek için değilde aşağıdan yukarı çıkmak için tasarlanmış bir işçilik var….

  2. Delidervis diyor ki:

    Dostum öncelikle cesaretin için seni kutlarım. Kale kentler dönemine ait bir yapı videonun sonunda çıktığın kaya bir gözetleme kulesi kayanın üzerine açılan oyuk ve kanallar ise gözetlene kulesi için konulan ahşap platformun ve çatı direklerinin kayaya sabitlenmesi için kullanılıyordu. Hemen aşağıdaki merdivenler ise bulunduğun kale kentin gizli kaçış veya kaleye gizli giriş yoludur. Bu tarz tüneller özellikle hep tepelerin zirvesinden başlar çünkü dönemin kaleleri her yere hakim yüksek noktalara yapılıyordu. Bu kaçış tünelleri kale münahazara altına alındığında ya kaçmak için yada dışarıdan içeriye gizlice yiğecek içecek sokmak için kullanılıyordu. Muhtemelen bir savaş sırasında tünel düşman tarafından tespit edilince kaledekiler tarafından önceden tuzaklandığı gibi içeriye sızmayı önlemek için suyla doldurulmuştur. kalenin su ihtiyacını sağlayan bir sarnıç bağlantısıyla tuzaklanmış bir şekilde suyla doldurulur. bunun benzeri hemen hemen bütün tünellerin dibi suyla doludur. Buda düşman saldırısına karşı dönemin savunma teknolojisi diyebiliriz. O merdivenler kaçış tüneli olduğu için tepenin eteklerinin en kuytu bir noktasından mutlaka çıkışı vardır. Ancak zamanla toprak altında kalmıştır. Tünelin suyu boşaltılsa bile emin olun içeride en fazla meşale demiri , kırık kandil parçaları v.s. bulursunuz. Orada hazine olmaz. Kale şehirlerde hazineler düşman saldırılarından korunmak için genelde kalenin olduğu yerde değil ama kaleye yakın tepe veya mağralara saklanırdı. Kaleye saldırı olduğunda kaçış tünelinden çıkılır ve yakın yerdeki hazinede alınıp bölgened uzaklaşılırdı. Arkeologlar bunu bildiği için bölgede bir kazı çalışması yapmıyor. Orada herhangi bir tarihi eser bulma olasılığı sıfıra yakındır. Görünen o ki kale yakılıp yağmalanmış kaçış tünelide ya düşman tarafından bulundu yada kaledekiler kaçarken düşman peşlerinden gelmesin diye arkalarından suyla kapatıldı. Eğer kaledekiler kaçamadılarsa ve içeride öldürüldüyseler kalenin hazinesi muhtemelen oraya yakın tepe veya mağralarda hayla gizli olarak duruyordur. Buda bir ihtimal Dönemin insanı teknolojiden uzak olduğu için hazinesini emin olun mutlaka kalenin tepesinden görünen bir uzaklıktaki bir yere saklar. Böylece uzaktan o noktayı kontrol edebilir. Kısacası orada hazi yok ama civardaki tepe veya mağralarda daha önceden alınmadıysa hayla var olabilir. o yüzden 2-5 km arasındaki tepe , kutu nokta veya mağralara bakılmalı.

  3. Mercan Cicegi diyor ki:

    11:24 yığma toprak üstüne kaya lari dizmiş ler belli,25 metre aşağı sın da hazine var kesin
    O kayada ki sunak mezar sunak lari
    Zengin bir kral
    Çünkü fakir halk çukur kazı li p içine atılıyor mus
    Çünkü o zaman kölelik zamanı idi
    Halkın krallar karşısında söz hakkı yoktu
    Eski bulunan kemiklerde birçok insanın en fazla 30 yaşında öldüğü ispat lan mış
    Otuz üstü bulunan kemik çok çok az mış
    Bu insanları genç yaşta öldüren ne idi
    Çünkü bizde eskiden iğne yoktu ama eskiler çok yaşadı
    Ya sürekli katliam yapıldı halka
    Yada kölelik yeraltı şehri yapmaya zorla nan binlerce genç dayanamadı ağır işe öldü
    Birde eskiden galiba halk mezarları hiç yoktu
    Hiç görmedim binlerce halkın aynı mezarlık ta olduğunu
    Tek tük oraya buraya gömülmüş ler
    Ben eskide olsam bende yerin dibine kaçar dim
    Öyle bir köle olarak ölmek yerine

  4. cetin topal diyor ki:

    Neden böyle yerler kaderine terk edilir anlamak mümkün değil bi Avrupa yada Amerika devletinde olsaydı burasi yuzbinlerce turist çekerdi çok ilginç bir yapı sonuna kadar açılıp turizme kazandırılması gerekir

  5. selami küçet diyor ki:

    Sivas şehir merkezine 94, Gürün ilçe merkezine 36 kilometre mesafede bulunan Mağara köyünde vatandaşlar, bir tünel bulduklarını iddia etmişlerdi. Gizemli tünelin yeraltı şehri olabileceği düşüncesi vatandaşları meraklandırmıştı. Maceracı bir vatandaş, tehlikeyi göze alarak tünelin içerisini görüntüledi. Görüntülenen tünelin 162 basamak aşağıya kadar sorunsuz bir şekilde indiği görüldü. Tünel 162 basamaktan sonra iki bölüme ayrılırken bir bölümün su ile dolu olduğu, diğer bölümün taşlarla kapandığı tespit edildi. Tünelin içerisinde bulunan basamakların hala kullanılır olması dikkat çekti.

    Kültür Müdürlüğü giremedi vatandaşlar girdi

    Öte yandan tünelle ilgili yapılan haberlerin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2017 yılında tünelin tespit edilerek tescillendiğini hatırladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda tünelin 2017 yılında tünelin kültür envanteri olarak tescillendiğini duyurdu. Resmi kayıtlarda tünelin basamaklarının deforme olduğu ve dik olduğu için tünele girilemediği belirtilirken, maceracının tünele girip görüntülemeyi başarması dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.