Makalenin içeriği bira çeşitleri ve alkol oranları tartışacak. bira çeşitleri ve alkol oranları ile ilgileniyorsanız, bu Alkol Sonuçlu Fermentasyonda Maya Seçimi, Geri Kazanım Yöntemleri ve Maya Uyandırma makalesinde bira çeşitleri ve alkol oranları konusunu tartışalım.

Table of Contents

Alkol Sonuçlu Fermentasyonda Maya Seçimi, Geri Kazanım Yöntemleri ve Maya Uyandırma içindeki bira çeşitleri ve alkol oranları ile ilgili içeriğin ayrıntılı özeti

Aşağıdaki videoyu hemen izleyin

Bu hometown-inn.com web sitesinde sizin için daha değerli bir anlayış için bira çeşitleri ve alkol oranları dışında bilgiyi güncelleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün sürekli yeni ve doğru bilgileri güncelliyoruz, Sizin için en doğru bilgiye hizmet etmeyi umuyoruz, Kullanıcıların internette bilgileri en doğru şekilde yakalayabilmelerine yardımcı olun.

SEE ALSO  Tom Collins - Martin Sesse | Yeni güncellenen tom collins tarifi ile ilgili genel bilgiler

Paylaşım konuyla ilgilidir bira çeşitleri ve alkol oranları

Bu videoda Alkollü Fermantasyonda kullanacağımız maya seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, geri kazanım yöntemleri ve uyandırma yöntemi anlatılmaktadır. #maya #fermantasyon #kurtarma #kurtarma #alkol #mayada şeker sindirimi.

Görüntüler bira çeşitleri ve alkol oranları içeriği ile ilgilidir

Alkol Sonuçlu Fermentasyonda Maya Seçimi, Geri Kazanım Yöntemleri ve Maya Uyandırma

Görüntülediğiniz Alkol Sonuçlu Fermentasyonda Maya Seçimi, Geri Kazanım Yöntemleri ve Maya Uyandırma hakkındaki haberleri bulmanın yanı sıra, Ardından Hometown Inn her gün yayınladığı daha fazla içerik okuyabilirsiniz.

Daha fazla haberi burada görün

SEE ALSO  Amerika’nın BİM Marketi | İnanılmaz Uygun Fiyatlar! ALDI Market | kahve toptancısı olmak hakkında yeni güncellenen içeriğe genel bakış

bira çeşitleri ve alkol oranları ile ilgili bazı anahtar kelimeler

#Alkol #Sonuçlu #Fermentasyonda #Maya #Seçimi #Geri #Kazanım #Yöntemleri #Maya #Uyandırma.

[vid_tags].

Alkol Sonuçlu Fermentasyonda Maya Seçimi, Geri Kazanım Yöntemleri ve Maya Uyandırma.

bira çeşitleri ve alkol oranları.

bira çeşitleri ve alkol oranları bilgisiyle HometownInn ‘ın size verdiği bilgiyle, size değerli getirmeyi umarak daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacaktır.. HometownInn ‘nin bira çeşitleri ve alkol oranları içeriğini görüntülediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. yalcin c muraz diyor ki:

    Abi selamlar tekrardan. Maya araştırırken buna denk geldim . Sormak istediğim bu içeriğin içinde ki
    “fermantasyon hızlandırıcılar ve asitlik düzenleyicilerin “bir negatif etkisi var mıdır acaba ?

    “Alfasol Alfatec 48 Turbo Maya, aktif turbo maya olması sebebiyle hızlı çalıştığı için taşma yapabilir. Bunu önleme amaçlı kabımızda %25 lik hacim boşluğu bırakmalıyız. Alfasol Alfatec 48 Turbo Maya kullanıma hazır bir üründür. İçerisinde maya, maya besini, fermantasyon hızlandırıcılar ve asitlik düzenleyiciler bulunur. Dışarıdan ekleme yapmamıza gerek yoktur.”

    “Not: Ortam koşullarına ve şeker miktarına göre %15-20 arası alkol elde edilir.”

    ( ve bu alkol oranı mümkün müdür diye sormak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim)

  2. Okan BAHÇECİ diyor ki:

    Mehmet bey kolay gelsin. Videolarınız çok bilgilendirici oluyor.Teşekkür ederiz. Benim bi sorum olacak. Şarap mayasını da bu yöntemle yada başka bir yöntemle geri kazanabilir miyiz. kaliteli bir fermantasyon yaptığımız şaraptan maya geri kazanımı yapıp gelecek yılavSaklama imkanı olur mu?

  3. Berke Yılmaz diyor ki:

    Video icin teşekkürler, mayayi geri kazandıktan sonra ayni tur serbetci otundan cikan maya ile geri kazandigimiz mayayi atarsak tadinda, gazinda ve alkolunde bir artis ve kalite bekleyebilir miyiz? İki fsrkli turde maya atarsak bozuk bir tad olur mu yoksa daha farkli ve orjinal bir tad yakalayabilir miyiz ?

  4. Furkan K diyor ki:

    Mehmet hocam merhaba. Dün gece Katı meyve sıkacağı ile 3 lt elma suyu sıktım. Şeker oranını 1090’a ayarladım. Daha sonra şampanya mayasını uyandırıp şıraya ekledim. Hava kilidinden bir süre 15-20 dk kadar baloncuk çıktıktan sonra durdu. Sizce sebebi ne olabilir? Bir de durduktan 1 saat sonra tekrar siha 4 ekledim(uyandırmadan). Yine çalışmadı. Sabah uyanınca hala fermantasyon başlamadığını görünce ekmek mayası attım anında çalışmaya başladı. Acaba mayayı uyandırmadığım halde uyandırmış sanabilir miyim? Veya şampanya mayalarının baloncuk çıkarma süresi farklı mıdır? Veya maya bozuk olabilir mi?
    Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

  5. nietzsche senelere diyor ki:

    Abi videonun sonundaki maya uyandırma da hazırladığın uyandırılmış sıvı maya buzdolabında muhafaza edilebilir mi ? (Şu yüzden soruyorum 100 ml de 5 litre şarap yapımı için maya hazırlayıp, litre başına 20 ml sıvı maya hazır dolaptan kullanmak. Çünkü 1 litrelik 2 litrelik şarap yapmak istediğimde o oranlar ufaldığı için çok zor oluyor ayarlamak. ) Teşekkürler üstadım.

  6. Svgl Emilova diyor ki:

    Mehmet Bey videolar çok güzel, anlatımınız açık ve net. Bilgiler için çok teşekkür ederiz. Size bir sorum olacak. Bira ve cidar yapımına yeni başladık ve daha önce hiç maya yıkama ve canlandırma yapmadık. Bir ay önce cidar sonrası kova dibindeki mayayı steril bir kavanoza alıp, yıkama yapmadan buzdolabına koyduk. Bugün bu mayadan yeni bir cidar kurmak istiyoruz. İzlememiz gereken yolu anlatabilir misiniz. Cevabınız ve emeğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

  7. vatan aşığı diyor ki:

    Slm yeni takipçilerinizdenim, sizden çok şey öğreniyorum, ben nar şarabı yaptım ve bugün şişeledim, dibinde kalan tortuyu hemen yeni bir nar şarabı yapıp kullanabilirmiyim yoksa illa yıkama mı yapmalıyım, hemen cvp verirseniz yarın yapcam

  8. Aykut Saka diyor ki:

    Selamlar.. Şarap yapma amacı olmayan biri bile videolarınızı keyifle izler.. Bir sorum olacak : ilk kez elma şarabı kuracağım, 9, 10 kg kadar elmam var.. maya için 5-6 gramlık "şarap mayası" almayı düşünüyorum. Doğru fermentasyon koşulları sağlandığında ek olarak "maya besini" almam çok da gerekli midir..? İlk denemem için tatmin edici bir sonuç alsam yeterli.. Daha sonraki kurulumlarımda bahsettiğiniz farklı yolları da deneyimleyip, kendime göre en uygun yöntemi bulma niyetindeyim.. Teşekkürler..

  9. erayla komik anlar diyor ki:

    Abi günaydın.2 gündür adeta müptelan oldum.Degerli bilgilerin ve vermiş olduğun emeklerin için ayrıca teşekkür ediyorum.Çok yaşayın mutlu yaşayın çizginizi bozmayın.Kolaylıklar dilerim.

  10. Adnan Pilikan diyor ki:

    Hocam benim fermantasyon bitti 4 dakikada bir baloncuk geliyor şimdi şerabı alıp bidona temiz su koyduktan sonra o sudan 1 çay bardağı alıp hemen diğer şıraya atsam yine şerap olur mu ayrıca ben 35 gün bekleyip zayıf mayaları öldürüp güçlü olanları geri kazanarak yola devam etmek istiyorum

  11. Öyle Biri diyor ki:

    Abi ben 05 maya alıp bohemian pilsner bira kiti mi kurdum.
    Fermantasyon bittikten sonra kovanın dibindeki mayayı çoğaltıp, kurutup 1 ve 1.5 sene muhafaza etmek istiyorum. Fermantasyon bittikten sonra mayayı nasıl cogaltıp, kurutabilirim teşekkürler

  12. Ugur Kirgiz diyor ki:

    Selamlar Mehmet bey, ben buzdolabında 2 hafta beklettiğim yıkanmış, tortusuz halde olan sulu mayamı bir güne yakın bir süre buzdolabından çıkartıp beklettikten sonra dediğiniz gibi şekerle uyandırmak istedim fakat uzun bir süre beklemiş olmama rağmen herhangi bir canlanma, bir hareket göremedim. Bu normal midir? Eğer normal ise sadece oda sıcaklığına getirdikten sonra direkt fermentasyon kovasına ekleyebilir miyim? Video için teşekkürler

  13. Şahi diyor ki:

    Dolapta bir hafta beklemiş,geri kazanım mayanın, startır yapmadan kullanılamayacağı söyleniyor bu doğrumu?
    Eklediğiniz küçük videoda maya uyandırma yaptınız.. Bu maya sizin geri kazanım mayanız mı idi?
    Bildiğiniz üzre startır dedikleri ( mayayı çoğaltıp harekete geçirme) kopmleks ve karışık bir işlem. Dolayısı ile dolapta bir haftadan fazla beklemiş geri kazanım maya sıtartır yapılmalımı
    Sadece uyandırmak yeterli oluyormu?

  14. Özgürce diyor ki:

    Evde bal şarabı yaptım fermentasyon devam ediyor. Fakat turbo maya kullandım içmemde sıkıntı olur mu ? Turbo maya damıtım yapılacak alkollerde kullanılır dediler kafam karıştı.Cevap verirseniz sevinirim

  15. kaan kapci diyor ki:

    Mehmet bey 21 gün sonra kabarcık atmadı fermantasyon bitti diye açtım yalnız alkol 0 çıkıyor hava kilidi sağlam nerede hata yapıyorum 18 litre damacanaya 3 kg şeker 40 gr ekmek mayası 10 litre üzüm suyu ekliyorum ayrıca bozulan maişeleri geri kazanmam mümkünü yanıtlaraanız sevinirim.

  16. Ero-gami diyor ki:

    abi ekmek mayası kullanıyorum denemelerim sonucu kavun ve vişne de kendi tarifimi oluşturdum üretiyorum sebebi ne bilmiyorum ama oturup içtiğimiz zaman pert oluyoruz rakıdan votkadan olmadığımız kadar sarhoş oluyoruz satılan şaraplardan çok daha üst bir şey çıktı ortaya

  17. Oğuz Bozdemir diyor ki:

    Abi iyi günler, şu sıralar bira mayasına ulaşmak sıkıntılı. Yıkayarak ve kurutarak maya elde etmeye alternatif olarak yabancı kaynaklarda kefir ve yoğurtta olduğu gibi mayayı üretip çoğalttıklarını gördüm. Böylece sürekliliği olan tukenmeyecek maya kaynakları oluyor. Böyle bir yöntem hakkında bilginiz var mı? Varsa ayrı bir videoda anlatabilirsiniz güzel olur.

  18. onur demirci diyor ki:

    Mehmet bey erik şarabı yapacam sizin tarifinizle ilk defa maya olarak ekmek mayası kullanacağım ama ekmek mayası dediğiniz hamur yaparken toz maya katılıyor o mu kullanılıyor ?

  19. Ahmet VAROL diyor ki:

    Mehmet hocam merhaba. İyiki varsınızda sorular sorabiliyoruz.
    Malum Kullandığınız hidrometreyi şarap, bira vs, şeker yoğunluğunu ölçmede kullanıyorsunuz. Aynı hidrometre mayşedeki etil alkol şeker yoğunluğunu ölçmedede kullanılıyor. Sorum şöyle mehmet hocam; etil alkole özel şeker yoğunluğunu ölçmek için hidrometre varmıdır. Yoksa tek hidrometre genel anlamda hepsi için yeterli oluyormu? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  20. mehmet karatay diyor ki:

    Üstadım eline yüreğine sağlık…bir sorum olacak meyve şarabı yaparken 65 70 dereceye gelmiş şıraya şerbetçiotu atıp ve şişelerken şeker koyup bira şişesine koysak ..yani bir nevi meyveli ve gazlı bira elde eder miyiz???hiç denediniz mi….saygılar

  21. Ahmet VAROL diyor ki:

    Üstadım mehmet bey merhabalar
    İyi bayramlar dileyerek sorum olacak size
    Termometre sıcaklığını 96-98 den aşağı bir türlü düşürüp 60 dereceye bir türlü sabitleyemiyorum.. Ocak ısısını en düşük ayara almama rağmen ısı yükseklerde seyrediyor.Bu durumda ne olabilir saygılarımla…

  22. tansu temizgöl diyor ki:

    Benim şimdi yaptığım birada ilk grevite 1052 çıkmıştı 19 gün fermentede bekledim şu an son grevitem 1024 neden böyle oldu acaba…Fermentis us 05 kullanmıştım.Şimdi şişelemeye geçtim alkol 3.5 falan olacak sıkıntı olurmu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.