Makalenin içeriği ayasofya hakkında turistik bilgi tartışacak. ayasofya hakkında turistik bilgi hakkında bilgi ediniyorsanız, bu AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir? makalesinde ayasofya hakkında turistik bilgi hakkında bilgi edinelim.

AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir? içinde ayasofya hakkında turistik bilgi ile ilgili en ayrıntılı bilgileri sentezleyin

Videoyu buradan görüntüleyin

Bu HometownInn web sitesinde, sizin için daha değerli verilere sahip olmak için ayasofya hakkında turistik bilgi dışındaki bilgileri güncelleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün yeni ve doğru bilgileri her zaman güncelliyoruz, En eksiksiz bilgiyi size getirme arzusuyla, Kullanıcıların internette bilgileri en doğru şekilde yakalayabilmelerine yardımcı olun.

SEE ALSO  İtalya ile İlgili 10 İlginç Bilgi | Yeni güncellenen italya nın neyi meşhur hakkındaki bilgileri kapsar

Konuyla ilgili bazı içerikler ayasofya hakkında turistik bilgi

KATIL Özelliği ile üye olarak kanala destek olmak ve ayrıcalıklardan faydalanmak için: Kutsal Hikmet’e adanmış bir dünya harikası olan Ayasofya, çağlar boyunca Tanrı’nın iradesinin tecellisi olarak görülmüştür. 921 yılı kilise, 482 yılı cami, 85 yılı müze olan bu yapı, yakın zamanda cami olarak hizmete açılmış. Ve bu nedenle büyük tartışmalar yaşandı. Tartışmalar sırasında gördüğüm bazı paylaşımlar beni düşündürdü. “Sorun kalmadı mozaik düşünelim, sıva ver, seve seve kaplarım, kaldırayım, ne önemi var, ne gerek var, lüzum var mı, binimiz olunca mozaik düşecek miyiz?” problemler mi?!” Birçok açıklama gördüm. Hal böyle olunca, son zamanlarda kültürün değeri üzerine düşünmeye başladım. Ayasofya, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Dünya mirası… Bu liste gerçekten bizim için, insanlık için, dünya için ne ifade ediyor? Ayasofya’nın gerçek değeri ve önemi nedir? Ayasofya neden müze yapıldı? 💡 Şimdi Buluşalım! Soru – Cevap: Dilosopher Kimdir? 💡 YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN FELSEFE TARİHİ DİZİSİ 💡Bilinenin Ötesinde: Tarkovsky, Kant, Bergson, Heidegger 💡Türkiye’de Filozof Yok mu? Oruç Aruoba Kimdir? 💡Film Önerisi: Gustav Klimt’in “Altınlı Kadın” filmi kimdir? 💡Göbeklitepe’yi Bu Kadar Önemli Kılan Nedir? Göbeklitepe Turu 💡Şifreleri Çözmek: Osman Hamdi Bey’in Sakıncalı (?) Resimleri PEKİ BEN KİMİM? 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻 📝 Bana yaz: .

SEE ALSO  MARMARİS HİSARÖNÜ EVCAN CAMPING TANITIMI & ITIWIT KANO İLE BENCİK KOYU&SELİMİYE&ÇİFTLİKKOY &BÖRDÜBET | En iyi van kamp alanları ile ilgili genel bilgiler

ayasofya hakkında turistik bilgi içeriği ile ilgili bazı fotoğraflar

AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir?
AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir?

Okuduğunuz AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir? hakkındaki içeriği anlamanın yanı sıra, O zaman hometown-inn.com her gün hemen aşağıda yayınladığı diğer birçok konuya bakabilirsiniz.

SEE ALSO  DİKKAT! ERDOĞAN DOLARI DÜŞÜRMEYE GİDİYOR! PUTİN’İN DÖVİZ HAMLESİ! TÜRKİYE’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE! | Yeni güncellenen en değerli döviz hakkında genel bilgiler

Daha fazlasını burada görün

ayasofya hakkında turistik bilgi ile ilgili birkaç öneri

#AYASOFYA #HAKKINDA #KONUŞMALIYIZ #Tarihi #Gerçek #Değeri #Nedir.

dilozof,Pelin Dilara çolak,dilara çolak,felsefe,felsefe kanalları,felsefe tarihi,ünlü filozoflar,sanat tarihi,sanat kanalları,ayasofya,Ayasofya kilisesi,Ayasofya cami,Ayasofya cami oldu,Ayasofya müzesi,ayasofyanın tarihi,ayasofyanın önemi ne,Ayasofya neden önemli,ayasofyayı kim yaptırdı,Ayasofya nasıl müze oldu,Ayasofya neden müze oldu,Ayasofya,Ayasofya hakkında bilmeniz gerekenler,ayasofya efsaneleri,Ayasofya sırları,Ayasofya geçmişi.

AYASOFYA HAKKINDA KONUŞMALIYIZ! Tarihi ve Gerçek Değeri Nedir?.

ayasofya hakkında turistik bilgi.

ayasofya hakkında turistik bilgi hakkındaki bilgilerle Hometown Inn sizin için güncellenen bilgilerle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. hometown-inn.com ‘nin ayasofya hakkında turistik bilgi içeriğini görüntülediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. Ahmet Uzuner diyor ki:

    Çok eski bir videoydu ama çok güzeldi…Fikrimi söylemem gerekirse insanı insan yapan ürettiği veya insanlığa kazandırdığı değerdir..Günümüzde insanları gözlemlediğimizde incelikten eser kalmadığını yani estetik bakışlarının olmadığı söyleyebilirim….Bunu en güzel örneği bir insanın bir çiçeği dokunuşu…….. Özelikle insanın parmakları….inceik mi yoksa kabalık mı barındırdığı ayrımı öne çıkar…. Sevgi saygılarımla

  2. abidin yılmazkaya diyor ki:

    527* Kimin önde, kimin sonda olduğunu bilen yalnız O'dur. Başkası için bir kararınız, hayrına var ise önceden, biliniz ki dönüp size varacaktır. Öyle ise önce kararınızın hayrından başlayınız@

  3. Ayşe Kebapçı diyor ki:

    Ayasofya gibi eserlere bakınca, geçmişin aslında geçmemiş olduğu izlenimine kapılıyorum daima. Geçmiş, belki de geçmemiştir. Durağa yaklaşan bir minibüse binmek gibi…Ayasofya da beni tarihin durağından alıp yoluna devam edecek bir araç sanki…Yüzyıllarca beni beklemiş ve kavuşmuşuz gibi… Miras denince hep mal, mülk, para akla gelir. Asıl miras bu gibi eserler. Bundan 1000 yıl sonra yaşayan biri de Ayasofya'yı benim gördüğüm gibi görsün isterim. İlk görüşte büyükenmiştim, hayal gücümü çalıştırmıştı.Çocukların bilhassa bir an evvel götürülmesi gereken bir yer…
    Mücevher, sadece parmağa takılan bir pırlanta yüzük değil. Mücevher tanımı değişmeli bence, Ayasofya ve benzeri yapılar birer mücevher.
    Yaşı 100' ü geçmiş insankara saygıda kusur etmiyor ve korumaya alıyoruz. Yüzlerce yıldan bugüne gelmiş yapılara, kentin mirasına neden sahip çıkmıyoruz? Miras, cebimize girmesi gereken bir para mı sadece?
    Bunların üzeri kapatılsın yok olsun ne var diyenlere inanamıyorum. Beyin herkeste var ama akıl herkeste yok.Akıl bizim çabamızla oluşuyor. Bu ve benzeri yapılar ortadan kaybolduğu zaman, turist niye gelsin ki? Modern dünyaya ait en güzel binalar, zaten onların ülkesinde fazlasıyla mevcut. Neyi görmeye gelecek? Bunlar ortak miras, insanlığın ortak mirası. Dilerim daha nice yüzyılkar boyu şuursuzluğa, hoyratlığa meydan okurlar, zamana direnirler ve görenleri büyülemeye devam ederler.
    O dönemde bu mermerlerin çıkarılmış ve bambaşka coğrafyalardan getirilmiş olması, boyaların bugüne dek gelebilmesi, o taş oymacılığının nefisliği ve o mimari söz konusuyken, nasıl oluyor da bugün daha gelişmiş kabul ediyoruz kendimizi? Belki de uygarlık ileriye değil; geriye gidiyordur. Olamaz mı?

  4. Cevdet 3d diyor ki:

    kilise olarak varlığına devam etsin denseydi .şimdi salya sümük alkışlıyor olacaktın . mozayikler olduğu gibi korunmuş . gereğinden fazla titizlik gösterilmiş ama buna rağmen içiniz sızlıyor cami oldu diye . konuşmanız tıpkı bir fransız gibi bu ülkenini halkınıda cezayirdeki kolinin gibi görüyorsun . Güney afrikadaki ırkçı beyazlardan tek farkın türkçe konuşman .

  5. Sevgi Ozdemir diyor ki:

    Sevgi insan, insanligin gelecegi icin sizin gibi insanlarin daha cok politize olmasi gerektigini dusunuyorum.Belki bu konuda daha aktif olmalisiniz .O meydanda olmalisiniz.bunu yapabilecek gucu sizde gorebiliyorum.Cunki bazi insanlar yapabileceklerinin cok azina mahkum ediliyorlar.

  6. Fatih İlaslan diyor ki:

    Ayasofya konusunda böylesine değer yargılarıyla kültürün ve sanatın önemini ön plana çıkaran, bambaşka bakış açıları kazandıran bir video olmuş. Ne kadar teşekkür etsem az, dünya miras listesine girmesi gereken bir video olmuş. Emeğinize sağlık.

  7. alpay doğan diyor ki:

    M.Ö ki Decartlar karın doyurmuyorlar.Sokalarda yatan binlerce insan var.Elle tutulur projen var mı insanlık için onu söyle.schopenhauer fikirlerinin insanlar tarafından bilinmesi yy lardır neyi değiştirdi.

  8. alpay doğan diyor ki:

    M.Ö ki Decartlar karın doyurmuyorlar.Sokalarda yatan binlerce insan var.Elle tutulur projen var mı insanlık için onu söyle.schopenhauer fikirlerinin insanlar tarafından bilinmesi yy lardır neyi değiştirdi.

  9. BR.Y diyor ki:

    güzellik insanı daha iyi mi yapar burada ayrılır yolumuz insanı iyi yapan güzelik değildir çünkü içinde bir haz barındırır ve bireysel çıkar vardır bunda insanı iyi yapan merhamettir insana doğaya kainata duyduğu şefkattir biraz tasavvuf la tüm klişe ezberlerini yıkabilirsin

  10. Turkiye Turkiye diyor ki:

    Biz varlık olarak Hz Adem ve Havva üzerinden kendimizi eşref-i mahlukat olarak insan tanımlarız değer olarak kıyas mız kültürde değil medeniyetle değil ölçümüz Kur'an idir Bunun dışında kendini farklı konumlandıran adlandıranlara da Saygı duyarız

  11. Turkiye Turkiye diyor ki:

    Sadece Batı medeniyet kültürleri üzerine değil Birazda Türk İslam ve Arap İslam Medeniyetleri üzerinde de yorumlarınızı bekleriz Örneğin İspanya'da bir Endülüs medeniyetinin Nasıl yok edildiğini Avrupa göbeğinde ve Balkanlarda Osmanlı medeniyetinin nasıl Nasıl yok edildiği gibi.

  12. Turkiye Turkiye diyor ki:

    Yapıyı kültür boyutuyla değerlendireceğini söyledin ama en profesyonel siyasetçilerin dahi iğneleme yapamayacağı bir tarzda siyaset yaptın. Aktardığın bilgi kaynakları hep batı kaynaklı. Takmış olduğun Batı gözlüklerini çıkararak yorum yap. Kulağa ve gönle hoş gelen bazı masum sözcüklerle de şirinelik yapmayın lütfen.

  13. Alfred diyor ki:

    9:30 müzeye çevirildikten sonra lavhaların çıkartılmaya çalışıldığını ancak kapıdan geçmediği için yerine geri asılmak zorunda kalındığını okumuştum ama tabi teyit etmek gerek.

  14. Hayrettin Bulut diyor ki:

    Kim olursa olsun fahişelik yapsalar bile hiç bir kadına fahişe denemeyecegini bilemeyecek kadar erdemsizdirler. Kadının bir anne olduğunun bilincinde olamayanlardır. Eğer Tanrı olmasaydı kadını Tanrı kabul ederdim. Oysa ben doğayı bir anaya benzetirim daima yeni yeni varlıklar doğurduğunun çoğunluğu farkında değil galiba?

  15. evren çalışkan diyor ki:

    dilozof abla genel olarak tarafsızsın ancak araara mevcut erk karşıtı cümlelerinin etkisi hafif nefret mimiklerine dönüşüyor kanaatimce. bundan kurtulduğun zaman gerçek bir filozof olacağını düşünüyorum.:)

  16. Esra Şahin diyor ki:

    Aman ne kadar hassaslar var. Endülüs'te ve Avrupa nın bazı kentlerinde katedrale çevrilen camilerimiz neden umrunuzda olmadı. Tarih okuyun devletler arasında kılıç hakkı diye birşey var. Kılıç hakkı olarak Fatih orayı cami yapmış. Diğer kiliselere dokunmamış. Bi yerde de egemenlik, güç gösterme biçimi. Hz. Davut zamanında da ibadethane olarak kullanıldığını biliyor muydunuz. Kitap okumaları yapılıyormuş. Semavi bir dine aitmiş. Cami olduğunda da yine semavi bir dine ait olmuş oldu. Camiyken müzeye dönüştürülmesi yanlıştı. Fatihin onca emeğine, ataya saygısızlık olmuştu bence. Sonunda aslına rucu etti. Cami olmasına üzülenler üzülecek birşey yok gördüğümüz gibi. Türklükten bu vatandan bahsedenler nerdesiniz? peki Müslümanım diyenler? Kiliseye dönüştürülseydi mutlu olacaktınız galiba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.