Bu makalenin içeriği arpadan bira nasıl yapılır tartışacak. arpadan bira nasıl yapılır ile ilgileniyorsanız, bu Evde Bira Yapımı – All Grain [ BiraMaya.com ] makalesinde hometown-inn.com ile birlikte arpadan bira nasıl yapılır hakkında bilgi edinelim.

Evde Bira Yapımı – All Grain [ BiraMaya.com ] içindeki arpadan bira nasıl yapılır ile ilgili içeriğe ayrıntılı bir bakış

Aşağıdaki videoya göz atın

Bu hometown-inn.com web sitesinde, sizin için daha değerli verilere sahip olmak için arpadan bira nasıl yapılır dışında başka bilgiler ekleyebilirsiniz. Hometown Inn sayfasında, sizin için her gün her gün yeni ve doğru bilgileri güncelliyoruz, Sizin için en eksiksiz bilgiyi sağlama arzusuyla, Kullanıcıların internette mümkün olduğunca çabuk düşünme ekleyebilmelerine yardımcı olun.

SEE ALSO  7 Günde Nasıl Kilo Verdim? (Fast food sonrası arınma diyetim) | kahve tok tutar mı ile ilgili en ayrıntılı bilgiyi özetleyin

Konuyla ilgili bazı bilgiler arpadan bira nasıl yapılır

Evde mayalama, arpa öğütme, arpa kavurma, kaynatma, serpme, alkol ölçümü ve fermantasyon. ŞabanİPA biramızı yaparken kullandığımız yöntemi anlatmaya çalıştık. Umarım senin için çalışır. .

arpadan bira nasıl yapılır içeriği ile ilgili bazı fotoğraflar

Evde Bira Yapımı - All Grain [ BiraMaya.com ]
Evde Bira Yapımı – All Grain [ BiraMaya.com ]

Görüntülediğiniz Evde Bira Yapımı – All Grain [ BiraMaya.com ] hakkında bilgi bulmanın yanı sıra, Ardından, HometownInn ‘nin hemen her gün yayınladığı diğer içeriği keşfedebilirsiniz.

SEE ALSO  küre buz kalibiyla soguk kahve denedik | En doğru soguk americano ile ilgili genel bilgiler

Burayı tıklayın

arpadan bira nasıl yapılır ile ilgili bazı öneriler

#Evde #Bira #Yapımı #Grain #BiraMayacom.

evde bira yapımı,bira,home brew,all grain,arpa,arpa öğütme,mayalama,biramaya,biramaya.com.

Evde Bira Yapımı – All Grain [ BiraMaya.com ].

arpadan bira nasıl yapılır.

arpadan bira nasıl yapılır bilgisiyle hometown-inn.com ‘ın sağladığı bilgiyle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. arpadan bira nasıl yapılır hakkındaki makaleyi Hometown Inn ile izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. Çetin Kaya diyor ki:

    Yani benim bu işten, anlayıp da önemli gördüğüm; bu üretimin kritik aşamalarını DOĞRU, neyi-neden yaptığımızı bilerek yapmak, gereksiz detaylarla uğraşmak yerine. Bu iş biraz da yemek yapmaya benziyor, yapa-yapa, işin(lezzetin) genel-kritik kurallarına uymakla birlikte, herkesin kendi pratik sistemini-kolaylığını oluşturabileceği bir şey. Yaptıkça onlarca değişkene bağlı olan bir prosesi, içinde bulunulan şartların FARKINDA olarak ve eldeki malzemelerle, dokunarak-koklayarak-vs. ile nasıl bir çıktıya götürebileceğini kestirebilerek fark edebilme sezisi oluşturma, buna da "ustalık" deniyor zaten… İşin en önemli kısmı, fermentasyon denilen 2.aşaması. 15-20 günlük canlı bir organizma yetiştireceksiniz, onun rahatını-huzurunu sağlayacak ortamı ve takibini yapmak esas, çünkü asıl işi yapacak-çalışacak o : Maya… "O"ndan başka organizmanın yaşamayacağı ortamı, hijyenik şartları sağladığınız ölçüde sonuca ASIL etkisi oluyor. Anladığım bu…

  2. Çetin Kaya diyor ki:

    Hocam eline sağlık. Budur yahu!.. 2-3 aydır bir arkadaşımın(Cemal C.oğullarından) itelemesiyle bulaşıp, önce prosesin elektronik sıcaklık kontrol-otomasyon vs ile (beynimi)dolduran bu Cemal bey'in:) yüzünden atomu parçalayacak hale geldik. Sanki labratuvarda mikrobiyoloğuz ilaç hazırlayacağız… "Otomatik olsun-1 derecelik sıcaklık bile önemli-süreler-soğutma 15dk.yı geçmesin, kapalı soğutma sistemi olsun vs.vs.vs.vs" Sanki soğutma kulesi var evde, ıncık-cıncık!.. 6 aydır Aliexpress'ten oradan-buradan malzeme topluyor, bende uyuyorum bazen bu arkadaşa, 1 çay kazanı aldım en sonunda, çift cidarlı, termos gibi bir şey Zafer(Doğan) Bey'e de bir tel sepet yaptırıp, atıp içine öyle yapacağım, tavana çengel makara-caraskal sistemi ile asıp-süzme-yağmurlama vs. işlemini de öyle halletmeyi düşünüyorum, zaten 23 lt kazan en fazla içine konacak 3-4 kg bir şey, su ağırlığı ile 5-6 kg olsun sizin yaptığınız şekilde bile olur, bu kadar titizlenmenin sebebi nedir anlayamadım. Sizin bu son derece basit ve olması gerekenleri abartısız yapmanızı görünce içimden "şikayet etmek" geldi.:)) 23 litrelik kazandan10-12 lt.lik bir çıktı alırız herhalde 20-24 şişe yapar o da 1 kasa, 2 gün üstü-üste yapınca 48 şişe-2 kasa, 2 fermenter kovası, sonra 15-20-30 günde bir yapılır, döngüye girer, ev şartlarında daha büyük hacimli kazanlara ihtiyaç olmayacağını düşünüyorum, bütün binanın aylık bira ihtiyacını karşılamayacaksak. YANLIŞ MIDIR? Elinize-ağzınıza sağlık bu basit-sade prosedür-proses-anlatımınız için…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.