Bu makale, içeriğinde rakı yapım aşamaları hakkında açıkça konuşacaktır. rakı yapım aşamaları arıyorsanız, bu Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon) makalesinde rakı yapım aşamaları’yi analiz edelim.

Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon) içindeki rakı yapım aşamaları ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak genel bakış

Şimdi aşağıdaki videoyu izleyin

Bu hometown-inn.com web sitesiyle, kendiniz için daha değerli verilere sahip olmak için rakı yapım aşamaları dışındaki diğer bilgileri güncelleyebilirsiniz. HometownInn sayfasında, sizin için her gün her gün yeni ve doğru içeriği güncelliyoruz, Sizin için en doğru bilgiye hizmet etmeyi umuyoruz, İnternetteki haberi mümkün olduğunca çabuk kavrayabilmenize yardımcı olur.

SEE ALSO  kahve seven kedi | Yeni güncellenmiş kahve kedisi ile ilgili bilgileri kapsar

rakı yapım aşamaları ile ilgili birkaç açıklama

Bu video, kavramların teorik olarak pratik uygulamasını göstermek için hazırlanmıştır. Bu video daha önce hazırladığım “Evde Rakı Yapımı – Suma ve Fermantasyon Yapımı” ve “Evde Rakı Yapımı – Hareketsiz Yapımı” videoları ile ilgilidir. Rakı üretim teorisine de değinilecektir. Seyreltme Hesaplama, Tatlandırma, Kalite Kontrol ve Genel Teori videoları yakında hazırlanıp yüklenecektir. Bu video, kavramların teorik olarak pratik uygulamasını göstermek için hazırlanmıştır. Facebook Grubumuz “Evde Rakı Yapımı – Hobiler için Aslan Sütü” : Evde rakı yapımı için otomat ve aksesuar ve sarf malzemeleri kataloğumuzu buradan indirebilirsiniz: Videolarımızı beğendiyseniz lütfen Youube kanalımıza abone olmayı unutmayınız. . Böylece yayınladığımız her yeni videodan haberdar olabilirsiniz: Sevgili dostlar, Bayilerimizden imbikler, aksesuarlar, sarf malzemeleri, kullanım talimatları gibi pek çok bilgiyi içeren 42 sayfalık “Lion Head 2019” kataloğumuz yayınlanmıştır. perakende satış noktalarımıza. Katalog “Yandex Disk”ten görüntülenebilir veya bilgisayarınıza veya cep telefonunuza indirilebilir. Katalog linki : Cep Telefonları ve diğer mobil cihazlar için küçük boyutlu katalog : Bu kataloğun 2014’ten bugüne maceramı özetleyen iyi bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hepimize iyi şanslar dilerim. Cengiz Dev.

SEE ALSO  Mota Jr Kilos Bira CD's Video Clip Official HD 720p downyoutubemp4 com | bira kilo ile ilgili en ayrıntılı bilgiyi özetleyin

rakı yapım aşamaları konusuyla ilgili bazı resimler

Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon)

Okuduğunuz Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon) hakkında bilgi görüntülemeye ek olarak, O zaman hometown-inn.com her gün hemen aşağıda yayınlayan diğer makaleleri arayabilirsiniz.

SEE ALSO  Evde Bira Yapımı 101 | En ayrıntılı evde bira yapımı video ile ilgili tüm bilgiler

Burayı tıklayın

rakı yapım aşamaları ile ilgili öneriler

#Evde #Rakı #Yapımı #Damıtma #Distilasyon.

Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon),Evde Rakı Yapımı,Kaçak Rakı,Boğma Rakı,İmbik,Rakı İmalatı,Fermantasyon,Mayalama,Suma,Mayşe,Şekerden Rakı Yapımı,Alkol Üretimi,Rakı Masası,Rakı Adabı,Rakı Mezesi,Alkol Damıtmak,Rakı Damıtmak,Alkol İmalatı,Reflux İmbik,Refluks İmbik,Distile İçki,Damıtma,Distilasyon,Rakı,Yeni Rakı,Alcohol Distilation,Votka,Viski,Alembik,Rakı Distilasyonu,Rakı yapımı.

Evde Rakı Yapımı – Damıtma (Distilasyon).

rakı yapım aşamaları.

rakı yapım aşamaları hakkındaki bilgilerle HometownInn güncellemeleri, size daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağınızı umuyoruz.. Hometown Inn ‘nin rakı yapım aşamaları içeriğini görüntülediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. orhan candaş diyor ki:

    Normalde anason tohumu ile damitiyorum ben damıtma sisteminde termometre yok alkol gelmeye başlayınca baş kısmını tahmini olarak ayırıyorum kuyruk kısmı ise beyaz gelmeye başlıyordu bu sefer anason yağı kullanicam ama alkolün ne kadarını alacağıma nasıl karar verebilirim acaba bir bilginiz var mı ? Veya damıtma kazani bana ait değil ona zarar vermeden kullabilcegim bir termometre varmı acaba ?

  2. mümtaz küçükbumin diyor ki:

    cengiz bey çalışmalarınızı ilgiyle okudum.yanlız benim aklıma yatmıyan bazı bölümler var.suyu çeşme suyu olarak koyuyorsunuz,çeşme sularındaki klor hem koku yapar ayrıca fermantasyonu durdurucu etkisi var.ayrıca şekerden yapılan alkolün düşük kaliteli oldugu ve baş agrısı yaptıgı genel kabul edilmiş bir olgu.kuru üzüm türkiyede gayet ucuza alınabiliyor ve tabiki kalite olarak müthiş.denizli,salihli,manisa gibi üretim yerlerinde an itibariyle 3 tl/kg satılıyor.vahşi bir pazarlık şartıyla.fermantasyon aşamasında %20 alkol elde edilebilecegini belirtmişsiniz ama benim bildigim alkoz yüzdesi % 11 geçince fermantasyon yavaşlar % 14 te durur.anasonu kaça aldıgınızı bilmiyorum ama toptancı baharat satıcılarında şu anda 22 tl/kg saygılar

  3. Theodor Adorno diyor ki:

    kabız ettin cengiz usta düdüklü tencere kullansaydın ya, bu kadar ilkel olmaya gerek var mıydı:) abi enteresan adamsın tencere seçimin ilkel ama harici soğutma felan,damacana içine buz doldurarak çözüyorduk o işi..çok acayip bir yöntemin var vesselam..

  4. Orhan 54 diyor ki:

    hocam öncelikle video için teşekkürler filtrasyon işlemi maya kokusunu engellediği için yapıyoruz turbo maya ile fermentasyonda da filtreme işi gerekirmi yada şaraptaki gibi sifonlama mı yapmalıyız çok teşekkürler iyi çalışmalar hocam

  5. Mehmet ÖĞRETMEN diyor ki:

    Merhaba Cengiz bey düdüklü tencerede damıtım yapıyorum ve yüzde 80 nin üzerinde alkol aldım. Anason katmadığım halde su karıştırınca hemen beyaz renk alıyor. Neden acaba. Medikalden aldığım yüzde 96 alkole su katıyorum kesinlikle beyazlaşmıyor. Ayrıca çok ağır bir tad oluşuyor içmek mümkün değil kokusuda çok ağır. Ne yapmam gerekiyor veya hangi videonuzda bu konudan bahsediyorsunuz. Rica etsem bilgi verirmisiniz. Ayrıca sizi zevkle izliyorum ve alkol tüketiminize hayran oldum. Süpersiniz.

  6. hüseyin özer diyor ki:

    bayağı bir yanlış var 1) metil alkolün oluşumunu öncelikle anlatayım. tabiata bulunan bazı bakteriler pektinaz enzimi üretirler bu pektinaz enzimleri bitki hücre zarındaki pektini parçalayarak metil alkola dönüştürür. burda üzüm veya diğer meyveler kullanılmadığı için metil alkol oluşmaz. fakat diğer alkoller oluşur. 2) alkolleri ayırmada yanlış yapılıyor öncelikle kaynama noktası ayrı buharlaşma noktası ayrıdır. bunu unutmayalım ikincisi su 100 derecede kaynar diyorsak bu saf suyun ekvatordaki deniz seviyesindeki ölçüdür. fermantosyon sonucunda 50 den fazla alkol oluşur bunların saf halde kaynama dereceleri farklıdır. etil alkolün içindeki bu alkollerin hepsinin kendi derecelerine kaynamaları için optimum elde etiğiniz alkolün 96 dereceye çıkarmanız lazım fakat bu dereceyi  sadece fraksiyonlu damıtma sisteminde elde edersiniz bizim için 85 derecenin üstü yeterlidir. ayırma işlemini 85 dereceyi elde ettikten sonra yapınız. 3) kuyruk ayırma işlemini anlatmamışsınız. Örneğin 10 lt 87 derece alkolünüz var  ilk gelen 1 lt ayırın daha sonra gelen 5 lt litre litre ayırın 5 litreden sonra 250 ml ayırın bir gözünüz en tepedeki derecede olsun birde aldığınız bu 250 ml alkolü koklayın kötü koku (kuyruk) geliyormu diğeri aldığınız alkolün derecesi 60-45 derceye düştümü derece sabit dururken yükselmeye başladımı kötü koku geldimi  alkol derecesi 60 en fazla 45 düştümü alkol alımını durdurun.

  7. mehmet karayiğit diyor ki:

    merhabalar benim bir sorum olacak ben damıtımı yaptım fakat benim derece 65 i geçmedi alt kazan 68 i görünce en üstde eşanjör için bırakılmış delikten vokur vokur su attı bende 64-66 arası damıtım yaptım alt kazan gayet iyi kaynıyordu ama dün akşam ilk damıtım 92 derece alkolü anason yağı ile anasonladım 45 e düşürdüm dereceyi 3 duble içtim bugünde damıtım yaptım hâlâ yaşıyorum herhangi bir zehirlenme belirtisi de yok termometre 82 ye çıktığında alkol 30 derecelere düşüyor yani cengiz beyin deyimi ile alkol bitti su geliyor ben derecenin bozuk veya eşanjöre çok yakın olduğunu düşünüyorum sizinde yorumlarınızı bekliyorum. 42 lik bakır boru ve komple bakır tesisat kullanıyorum 1,5 metrelik içinde bakır ve bulaşık teli dolgulu cevap verirseniz sevinirim akşam arkadaşlarla içicez komple zehirlenmeyelim 🙂

  8. Seyhan drn diyor ki:

    Cengiz abi merhaba,
    Paylaşımların için ben ve arkadaşlarım teşekkür ederiz.
    Sorum şu abi; damıtma işleminde, kolon kromatografi tekniğini bu işlem için uyarlayabilir miyiz? İyi bir fikir mi emin değilim. Sence nasıl olur?

  9. ahmet barbaros diyor ki:

    cengiz abim mrb alkol damıtma videolarını izledim kolonyacı akrabam var ve etil olkolü 6.5 tl ye alıyor alkol bize irandan geliyormuş ve Türkiyede kolonyacılara verilenin içine kolonyayı diline değdirdiğinde buran tatı bozmak için bir şey katılıyormuş alkolü damıtarak bunu ayrıştırıp o alkolü kullanıp rakı yapamazmıyım bana yazarsan memnun olurum

  10. Ahmet Akansu diyor ki:

    Cengiz bey, Harikasiniz ! En cok begendigim sohbetlerdeki Naturel kisiliginiz. Sizi takibe aldim bilgilerinizden faydalanacagimi biliyorum… Basarilar , ve süper paylasimlar icin Tesekkürler

  11. Nihat Kumser diyor ki:

    Hocam Merhaba,
    Ben de rakı yapımına başladım ve 1. damıtmayı dün yaptım. Bugün 2. damıtmaya geçeceğim. Size bazı sorularım var, cevaplarsanız çok sevinirim:
    1- Bende 83-84°'de alkol gelmeye başladı ve 90°'de alımı durdurdum. %65 seviyesinde yaklaşık 2 litre alkol aldım. Bunu 4 seferde, tencere küçük olduğu için ancak yapabildim ve her seferde de 1 çay bardağını ayırdım, metil alkol diye. Şimdi 2. ve 3. damıtmada da ilk gelen alkol yine metil alkol mudur, yani ayırıp atmak mı gerekir?
    2- Aktif karbon filtreyi açarak bir şişenin ağız kısmına iki kat çorap yardımıyla koydum, ama alkol içinden geçtikten sonra kömür tortusunu da aşağıya geçirdi ve berrak olmayan bir ürün çıktı ve ben de bundan dolayı vazgeçtim. Nasıl bir yol izleyebilirim?
    Çok teşekkür ederim. Nihat Kumser

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.