Bu makalenin konusu rakı suması tartışılacak. rakı suması’yi arıyorsanız, bu Evde Rakı Yapımı – Mini İmbik makalesinde rakı suması’yi keşfedelim.

Evde Rakı Yapımı – Mini İmbik içindeki rakı suması ile ilgili en ayrıntılı bilgileri kapsar

Videoyu şimdi buradan izleyin

Bu Hometown Inn web sitesiyle, kendiniz için daha değerli verilere sahip olmak için rakı suması dışında bilgi ekleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün yeni ve doğru bilgileri her zaman güncelliyoruz, Size en doğru değeri katkıda bulunma arzusu ile, Kullanıcıların internette haberleri en doğru şekilde yakalayabilmelerine yardımcı olun.

SEE ALSO  CİHAN SEREZ - ÇAT ÇAT ÇAT, ÇAT ÇAT ÇAT ÇAT (OFFICIAL VIDEO) feat OSİ BABA & SAKSAFONCU MURKİ | en eski bira markası ile ilgili en doğru içeriği özetleyin

Konuyla ilgili açıklamalar rakı suması

Kolay, basit, pratik ve ucuz bir çözüm olarak “Mini Retort” ürün tanıtımı. “Evde Rakı Yapımı – Hobileri İçin Aslan Sütü” Facebook Grubumuz : Evde rakı yapımı için imbik ve aksesuar ve sarf malzemeleri kataloğumuzu buradan indirebilirsiniz: Videolarımızı beğendiyseniz, Youube kanalımıza abone olmayı unutmayınız. . Böylece yayınladığımız her yeni videodan haberdar olabilirsiniz: Sevgili dostlar, İmbiklerden aksesuarlara, sarf malzemelerinden, kullanım talimatlarına, bayilerimizden birçok bilginin yer aldığı 42 sayfalık “Lion Head 2019” kataloğumuz yayınlandı. perakende satış noktalarımıza. Katalog “Yandex Disk” üzerinden görüntülenebilir veya bilgisayarınıza veya cep telefonunuza indirilebilir. Katalog linki : Cep Telefonları ve diğer mobil cihazlar için küçük dosya boyutlu katalog : Bu kataloğun 2014’ten bugüne maceramı özetleyen iyi bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hepimize iyi şanslar diliyorum. Cengiz Dev.

SEE ALSO  Cocktail Black Russian #short 🇷🇺 | En doğru black russian kokteyl ile ilgili tüm içerik

Bazı fotoğraflar rakı suması ‘in içeriği ile ilgilidir

Evde Rakı Yapımı – Mini İmbik

Görüntülediğiniz Evde Rakı Yapımı – Mini İmbik hakkındaki içeriği görüntülemenin yanı sıra, Ardından, hometown-inn.com ‘nin hemen her gün yayınladığı daha fazla bilgiyi arayabilirsiniz.

SEE ALSO  Yaz sıcaklarının favori kahvesi | Ice Latte #shorts | iced latte şekerli mi hakkında yeni güncellenen içeriğin özeti

Daha fazla bilgi için burayı tıklayın

rakı suması ile ilgili birkaç öneri

#Evde #Rakı #Yapımı #Mini #İmbik.

evde rakı yapımı,kaçak rakı,boğma rakı,imbik,rakı imalatı,cengiz dev,fermantasyon,mayalama,suma,mayşe,şekerden rakı yapımı,mini imbik,alkol üretimi,alkol damıtmak,anason,anason yağı,reflux imbik,refluks imbik,distile içki,damıtma,rakı damıtma,alkol damıtma,votka,viski,rakı,yeni rakı,alcohol distilation,Alembic,şarap yapımı,bira yapımı.

Evde Rakı Yapımı – Mini İmbik.

rakı suması.

rakı suması bilgisiyle Hometown Inn ‘ın size verdiği bilgiyle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. HometownInn ‘ın rakı suması içeriğini izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederim.

  1. ozgur ozgur diyor ki:

    Herkese merhaba. Ben de bu üründen aldım. Harici termostatlı olanı tercih ettim. Güç bağlantı montajı hazır halde geldi ancak algılayıcı ucu boşta. Aldığım firma ucu kazandaki sıvıya daldırın diyor ancak sizlerden edindiğim bilgiler bunun doğru olmadığı yoğunlaşan alkol buharının ısı ölçümünün yapılması oldu. Maalesef elektronik bilgim yok o nedenle bu ucun montajını kafa kısmında nereye yapacağım ? ikincisi de dimmer den bahsedilmiş bunun montajı nasıl olacak? Bu konuda yetkin arkadaşlar video paylaşabilirler mi acaba ?

  2. Mehmet Dokumacı diyor ki:

    Grubunda sarhoş halde hakaret edip sonra kaçıp beni de gruptan çıkarırsın öylemi Bu kadar kolaydı ha Fazla içme geri zekalı rezil oluyorsun, Sen özür dileyene kadar peşindeyim ayyaş herif

  3. Cafer Acikgoz diyor ki:

    Cengiz bey İstanbul'a hoşgeldiniz şu rakı yapma işinde bir yardımcı olun bize o kadar video paylaşmışsınız hepsini seyrettim gözden kaçırdığımda olmuştur şöyle direk sizinle irtibat nasıl yaparız bilginize teşekkürler haber bekliyorum

  4. ala diyor ki:

    Merhaba arkadaşlar.Bende bu üründen aldım kullandım denedim.Herkesin ilk başta benim gibi küçük , su devir daimine ihtiyaç duymayan soğutması üzerinde ufak ufak alkolümü yaparım dediğini tahmin edebiliyorum.Fakat iş ne yazıkki öyle değil.Bu ürünü aldıktan sonra üzerinde gerekli modifikasyonları yaptım mesleğim elektronik elektrik.Hem kazan içini hemde buhar sıcıklığını okuyacak termometreler ekledim dimmer devresi ile termostat devresini birleştirerek tam otomatik hala getirdim +/- 0.5 derecelik oynama ile 40-100 derece arası istediğiniz sıcaklıkta tamamen sabit olarak sıcaklığı tutabiliyorum.Fakat bu yeterli değil maaselef çünki soğutma başlığı (fan) kazana çok yakın bu yüzden örnek verelim 78.5 derecede buharlaşan alkol soğutma borusuna girip hiç yol kat edemeden aniden soğutularak kazana geri dönüyor bu yüzden alkol çıkışı ancak 88-94 derecelerde gerçekleşiyor bu noktadada istemediğimiz bazı ürünlerde damıtığa karışabiliyor..İşte bu yüzdende bu işin içinde uyulması gereken kuralların hepsi alt üst oluyor.Hangi derecede ne elde ettiğimizi dereceye bakıp kestirmemiz mümkün olmuyor.ilk damıtmada 88-94 derece sıcaklıklarda 1. damıtmada ben 40 derece alkol elde ettim ama benim tahmine göre istediğimiz temizlikte değil bu alkol.Çünki yüksek sıcaklık kullanıyoruz hangi aşamada olduğumuzu bilmek çok zor.Benim kanaatim bu ürün etil alkol damıtmak için değildir.Su damıtma yada anason yağı elde etme veya farklı bitkilerden yağ elde etme saflaştırma amacı ile kullanılabilir fakat işi alkol damıtmak değil ve beceremiyorda.Bu yüzden sizde benim gibi paranızı heba etmeyin.Düdüklüden yapılma bir potstill damıtma sistemi emin olunkibundan kat be kat daha iyidir.Herkese saygılar.

  5. ahmet selçuk diyor ki:

    cengız bey sag olun rakıya para yetısmıyoredu  karımda rakı paramı cebımden alınca kucuk çaplı sıddet uygulardım artık uuza kendım yapıcam rakıyı benım hanımda deyak yemekten kurtulur belkı

  6. şahin Hastürk diyor ki:

    cengiz bey 5 ay önce yaptığım sumayı 2 kez damıttım aktif karbondan geçirdim lakin gelen alkolmü diyelim başka bişeymi zehir gibi tadı var ispirto gibi kolonya gibi sizce almış olduğum ürün alkolmü başka birşeymi yani damıtmanın gecikmesinin zararı olurmu elde ettiğim ürün içilirmi cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

  7. ümit çağlar diyor ki:

    cengiz dev saygıdeğer abim. videolarınız için çok teşekkür ederiz. bende artık sanırım evde alkol yapmaya başlıyacağım. vakti geldi 🙂 kafamda bir kaç tane damıtma makinesi taslağı var. hava veya su soğutmalı. fakat bunlarla uğraşmak yerine bu küçük ciihaz çok daha çekici geliyor. fakat siz her defasında bu cihazdan bahsederken amatörler için ideal olduğunu söylüyorsunuz. neden böyle bir şeyi belirtme ihtiyacı hissediyorsunuz. tek seferde üretilen alkol miktarının az olması durumu dışında bir uzman olarak sizin bu cihazı kullanmamak için bir nedeniniz varmı. cihazın dezavantajlarından bahsedin biraz lütfen. saygılar

  8. ERSİN İLE DOĞADA GEZİYORUM GEMSTONE. diyor ki:

    cengiz bey merhabalar ben düdüklü tencerede damıtıyorum 1 saat alkol akışı oluyor sonrasında aromalı su geliyor alkol akışı bitince kalan suyu kaynatıp durmak doğru olmasa gerek diye düşünüyorum ve kalan suyu döküyorum sizin öneriniz nedir bu yaklaşım doğrumu sizce. ben yeni başladım bilgilerinize ihtiyacım var. saygılar……..

  9. KİMYAGER diyor ki:

    Bir konuyu atlamışım yorum yaparken. Çok önemli bir konu. Büyük harfle yazacağım :

    ANA DAMITMAYI SAKIN AMA SAKIN BU CİHAZLA YAPMAYA KALKMAYIN. SAĞLIĞINIZ ELDEN GİDER.

    İçki distilasyonunda sadece imbiğin göbek kısmı içilebilir düzeydedir. Diğer kuyruk kısmı felan çok toksik bileşenler ağır alkoller, propanol, aseton vs içerir, bunlar kronik maruziyette alzheimer'dan tutun parkinson'a ve bir dünya hastalığa kadar sürüyle soruna yol açarlar.

    BU İMBİĞİ SADECE ANASONLANDIRMA YA DA SON SAFLAŞTIRMA İŞLEMİ İÇİN KULLANIN. İŞLEM BİTENE KADAR DA BAŞINDAN AYRILMAYIN. ELEKTİRİKLİ BİR ÜRÜN NETİCEDE, ALKOL BUHARI GİBİ YANICI BİR MADDEYLE ÇALIŞIYORSUNUZ. EN UFAK BİR KISA DEVRE PATLAMA VE YANGINLARA YOL AÇABİLİR.

  10. KİMYAGER diyor ki:

    Bu tarz ürünlerin en büyük riski ciddi bir biçimde patlama ve yangın çıkarma risklerinin olmasıdır.

    Alkol buharı yanıcı, uçucu ve patlayıcı özellikleri olan bir buhar çeşididir.

    En ufak bir kısa devre, teknik hata, ihmal, devrilme falan ciddi yangınlara veya patlamalara sebebiyet verebilir. Çünkü alkolün hem kendisi hem de buharı çok yanıcı ve uçucu özelliklere sahip. Bazı ülkelerde yakıt olarak kullanılıyor.

    Bu mini distilasyon cihazları muhtemelen Çin'de fason üretimden arda kalmış markasız, garantisiz, servis hizmeti olmayan ürünler. O yüzden sakata gelmeyin derim. Distilasyon bitene kadar başında bekleyin.

    Hatta bana sorarsanız işi iyice öğrenene kadar distilasyon işine pek girişmeyip fermantasyon ile şarap ve bira yapımı ile idare edin derim.

  11. Okan Ersoy diyor ki:

    Merhabalar Cengiz bey,
    Malum, arkadaş alkol fiyatlarına güzel bir zam yaptı 🙂
    Yaklaşık iki hafta önce de evde bira yapma kiti(sıfırdan yapımı uğraştırıcı, helen benim gibi aylık 50-60 litre tüketenler için külfet) reklamı görmem üzere gerekli malzemeleri alıp başladım. Arkadaşlardan rakı yapma talebi geldi :)) . Tek derdim, koku oluyor mu(damıtma olayında çıkan alkolün kokusu)?
    İmbik yapımı klasik bir olay. mantıken de amaç belli, yapılacak olay belli( belli seviyedeki herkes nasıl yapılacağını kafasında tasarlayabilir). Tek fak sizin boru içine tel koymanız.
    Yalnız en büyük dert başında beklemek, tüm klasik sistemlerde.
    Aklımdan geçen de sistemin küçük hali de tam bu cihazmış. Tam otomatik, işi bittiğinde kendini kapatacak bir sistem.
    Olay ticari boyuta ulaştırmayan kişiler ile tek damıtma olayı ile yüksek dereceli alkol üretimini tartışabiliriz(zaten mantıki olarak basit). Fakat alkol israfı da olası :))

    burada kullanılan ve benzeri elektronik malzemeleri ebay dan Türkiye fiyatının üçte birine, hatta çok daha ucuza, alabilirsiniz.
    Termometre 7-8$
    fan vs. 2-3$ dan başlıyor.
    500W rezistanslar 2-3$

  12. Alirıza AKKUZU diyor ki:

    Cengiz bey size saygı duyuyorum bilginizden yararlanmak için sordum yoksa bana birşey olurda sorumlu tutarım diye birşey söz konusu bile olamaz bu konuda benim sizin bilginizin binde biri bile yok bende kusura bakmayın sizi kırmak gibi bir düşüncem yok saolun cevab verdiğiniz için saygılar büyük insan sınız saygıduyuyorum

  13. Alirıza AKKUZU diyor ki:

    Merhaba Cengiz bey mini imbikden sipariş vermiştim geldi yalnız bu imbikden çıkan alkolü seyretmeden anasonlayıp içsek birşey olurmu ben sizin vidiyolarınızdan sonra alkol yapmaya kararverdim bana yardımcı olun lütfen saygılar

  14. Özgür Arapoğlu diyor ki:

    Arkadaşlar ben bu cihazdan aldım, tecrübelerimi aktarmak istiyorum:
    Öncelikle cihaz pot still (tencere imbik-adi imbik) olduğu için çok yüksek bir alkol yüzdesi beklemeyiniz, ben Cengiz beyin pekmezli suma reçetesini harfiyen uyguladım, 19 lt sumayı 5 seferde damıtttım ve her seferinde sumanın 5/1 ini aldım (50 ml ilk gelenden ayırdım, 750 ml aldım) Bu şekilde 4 lt civarında 50 derece alkol elde ettim. Bu arada ilk damıtmada sumaya 20 gr tuz ve 20 gr karbonat ilave ettim. Karbonat koku kokuların giderilmesinde biraz işe yarıyor, tuzda suda çözünerek suyun kaynama derecesini yükseltiyor bu da imbikten daha yüksek dereceli alkol almanızı sağlıyor. (Tuz ve karbonat daima imbikte kalır merak etmeyin) Bu arada termostat olayı fiyasko ile sonuçlandı, sebebi de şudur, sonuçta imbiğe koydunuz bir karışım olduğu için kesinlikle 78 derecede alkol gelmiyor, boşuna uğraşmayın, ben denedim olmuyor. İlk damıtmada 87-90 lı dereceleri görmeden kesinlikle ürün gelmiyor, 78 dereceye termostat ayarlayıp beklerseniz, sabaha kadar beklersiniz, birşey gelmez. Cihazın rezistans gücü 750 W ve bu alkol damıtma için çok fazla, bunu halletmek için ben dimmer kullandım, aletin fan ve rezistans uçlarını içinden bulup ayırdım,fan ucuna ayrı fiş yaptım, sonra rezistans kısmının girişine dimmer bağladım, dimmer evlerde lamba devrelerinde lamba parlaklığını ayarlamak içinde kullanılır. Ancak lamba devrelerinde kullanılan dimmerlarda kullanılan triyak 500 W a kadar güçleri kontrol etmede kullanılır, ben internetten 2000 W a kadar güçleri kontrol edebilen bir tane buldum, onu bağladım. Dimmer kesinlikle çok faydalı çünkü kaynama başlayana kadar tam güçte ve daha sonra en kısık güçte çalıştırınca gelen alkol yüzdesi çok daha iyi oluyor, ne kadar yavaş damlarsa o kadar iyi, çünkü yüksek güç uygulanırsa daha fazla ürün gelecek fakat gelen üründeki su yüzdesi fazla olacaktır. Elde ettiğim 4 lt lik 50 derece alkolu içine tekrar 20 gr tuz ve 20 gr karbonat koyarak ikinci kez damıttım ve gene ilk gelen 50 ml ürünü atarak 1.75 lt 80 derece ürün elde ettim. 80 derecelik ürün alkol kokusu oldukça keskin oluyor gayet güzel yanıyor.(Masmavi) Yanlız kullanılan maya, şeker veya pekmezden midir bilmiyorum sonuç olarak bu fermantasyonun doğasında var çeşitli kötü kokulu ürünler (fuzel yağları) oluşuyor ve imbikte çok iyi olmadığı için (reflux olsa süper olacak) bunlar ille ürüne geçiyor. Bunu gidermek için aktif karbon ile filtre etme yada aktif karbonu doğrudan alkolun içine atma tavsiye ediliyor.(http://homedistiller.org) Aktif karbon su arıtma cihazlarında bulunur ve temel görevi büyük molekülleri hapsetmektir. Dolayısıyla istenmeyen kötü kokuları giderme ve bu fuzel yağlarını tutma konusunda işe yarıyorlar. Yanlız aktif karbon işlemini seyreltme yapıldıktan SONRA uygulamanız tavsiye ediliyor. Aktif karbon uygulaması kesinlikte anasonlama işleminde ÖNCE yapılmalı, yoksa anason aroması filan hepsi aktif karbon tarafından hapsedilir. Suma hazırlanmasında ben şeker ve pekmez kullandığım için sonuç olarak çok istenir bir aroma içermiyor dolayısıyla ben aktif karbon uygulaması yaptım. Ama eğer siz yaş üzüm veya kuru üzüm kullanarak suma hazırladıysanız belki bu aromaları korumak isteyebilirsiniz. Aktif karbon uygulaması alkolü aromalardan sıyırıp nötral hale getirmek için kullanılıyor, özellikle votka yapımında, zira votka nötral bir içki. Ancak şunu da belirteyim adam gibi bir reflux imbik olsa bu fuzel yağlarının distilata geçmesi engelenebilir ve belki de aktif karbon uygulamasına hiç gerek kalmayabilir ama bu imbiğin potansiyeli bu kadar malesef çok yüksek beklentiniz olmasın. Ama pratik ve az yer tutması, elektrikle çalışması çok avantajlı. Ben şu anda elde ettiğim 80 derecelik alkolü 45 dereceye seyrelttim içine 400 gr aktif karbon attım ve bekletiyorum. Aktif karbon piyasada var, akvaryumcular kullanıyor, ancak çok kömür tozu içeriyor, mutlaka bol suyla durulanmalı ve bir tencerede su ile kaynaltılmalı ve öyle kullanılmalı. Akrif karbon sonuçta istenmeyen koku ve tatları hapsediyor, tekrar kullanmak isterseniz tekrar tencerede su ile kaynatmalı 160 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk tutulmalıdır, bu sayede yeniden kullanılabilir. Anasonlama işlemini ben Cengiz beyden farklı şekilde yapacağım, Cengiz bey 80 derece alkole anasonu atıp daha sonra anasonla damıtıp sonra seyreltme yapıyor, baş-göbek-kuyruk ayırmıyor. Ben 45 dereceye seyreltilmiş alkole atıp tekrar anason tohumları ile damıtacağım ve baş göbek kuyruk ayıracağım, niyetim öyle. Göbek kısmı daha sonra seyreltip tekrar 45 dereceye getireceğim, litre başına 10 gr şeker atılıyormuş rakıya, hatta tadı yumuşatmak için gliserinde konuyormuş. Artık deneyeceğiz 🙂 Cengiz beye ÇOK teşekkür ederim, bu konuya merak salmama vesile oldu kendisi, ama bu konuda sizde araştırmacı olun, internette çok bilgi var, eğer ingilizceniz varsa http://homedistiller.org adresi eşsiz bir kaynak, üstüne kaynak aramayın hatta forumu da var.

  15. Ömer Ycl diyor ki:

    Videodaki mini distile cihazını aliexpress sitesinde buldum. Üstelik ücretsiz kargo ile 370-375 lira gibi bir fiyata geliyor Cengiz abininde dediği gibi. Ayrıca cengiz abinin elinde olan cihazın iç kısmı plastik gibi görünüyor, bu ise paslanmaz çelik. Çinden gelmesi bir ayı bulabilir ama türkiyede halihazırda aynı ürünü bu fiyata bulamıyoruz.

    İlgili link: tr.aliexpress.com/item/Stainless-Steel-Water-Distiller-Machine-Water-Purifier-4L-household-water-distiller/32314005283.html

    Not: Satıcı ile bir ilgim alakam yoktur. En kısa zamanda kendim için sipariş vereceğim.

  16. Methd23 diyor ki:

    beyler herkese selamlar . cengiz bey cihaz icin adres vermiyor ancak bunca zaman aradım taradim 550-600 tl den asagi fiyat bulamadim ayni cihaz icin . sizlerden urunu uygun fiyata bulaniniz varsa adresi yada temini konusunda bilgi verebilir mi .

  17. Özgür Arapoğlu diyor ki:

    Cengiz bey, değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sizden feyz alarak bu cihazdan sipariş ettim, geldiği gün önce çeşme suyu ile çalıştırdım, zira yeni cihaz plastik kokuyor, ardından %10 alkol oranına sahip ev yapımı şarabı sadece deneme amaçlı olarak cihaza koydum ve damıttım. Deneme amaçlı yaptığım için yaklaşık 33 cl civarında şarap koydum, çok kısa sürede oldukça keskin bir alkol gelmeye başladı, bu ilk gelen keskin alkol kesilene kadar damıtmaya devam etttim, haliyle çok çıkmadı ama çıkan ürünü çakmak ile yaktığımda mavi bir alevle yanmaya başladı. Yani cihaz ilk damıtmada bu kadar keskin bir alkol elde etmeyi başardı ama tabi alkolmetre olmadığı oranı ölçemedim. Benim nezdimde cihaz kendini ispatladı, şimdi termostat konusu üzerinde çalışıyorum, sizce sıcaklık sensörünü yerleştirmek için en doğru yer cihazın neresidir? Ayrıca bir diğer sorum acaba termostat sadece ısıtıcı rezistansın elektriğini kesip fan çalışmaya devam mı etmeli yoksa hem rezistans hem de fanı beraber mi kesmeli? Yeni videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, emeğinize sağlık.

  18. seyfi kaya diyor ki:

    Cengiz bey merakla bekliyoruz yeni icatlarınızı.
    google amcaya baktımda gösterdiğiniz ürünün fiyatları çok yuksek siz tedarik ettiğiniz yerin linkini paylasabilirmisiniz şimdiden tesekkürler.

  19. Gürkan Aktulum diyor ki:

    Selamlar,
    Her zamanki gibi süper bir video. Ellerine sağlık. Çok pratik bir yöntem doğrusu. Acil ihtiyaç durumunda on numara iş görür.
    Bu arada nihayet Tekirdağ'lı anason yağı üreticilerine ulaştım. 1 lt. 96 derece alkole 3,2 ml. koymamı tavsiye ettiler. Senin önerin nedir? Bundan sonraki videolarını özellikle de yeni imbiğinin videosunu sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgi ve saygılar.

  20. Safak Gul diyor ki:

    uzun bir aradan sonra hoşgeldiniz. bu elektrikli alet çok güzelmiş.bu aleti google amcaya sorunca alkol için üretilmişide cıktı karşıma çinmalı bunlardan bulabilirmiyiz turkiyede meraklabu cihaza termostat takmanızı bekliyorum.

  21. CAHİT TAŞDEMİR diyor ki:

    Cengiz bey öncelikle hoşgeldiniz uzun zamandır ses çıkmıyodu sizden sayenizde bir senedir rakıyı kendim yapıyorum sizin reçetenizle biraz geliştirdim tabii ilk damıtımı yaptıktan sonra 4 litre kadar alkol alıyorum bunu çekilmiş anasonda 5 saat bekletip düdükü tencerede tekrar damıtıyorum şimdi bu yeni tavsiye ettiğiniz aleti geliştirip satmak isemezmisiniz böyle bi düşünceniz olursa mutlaka haberim olsun borularla uğraşmak zorunda kalmam daha pratik çalışmalarınızda başarılar hayırlı haberlerinizi bekliyorum.

  22. TOLGA BALI diyor ki:

    bilgiler için çok teşekkür ederim. ilk fırsatta alıcam bu cihazdam. sorum şu: alkolün ne kadarını alıp ne kadarını atıyoruz? 4 litre için ilk damıtmada ne kadar alkol alıyoruz?

    çok teşekkür ederim.

  23. Zorbey UĞUZ diyor ki:

    Cengiz bey öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler.viski konyak tekila gibi alkol çeşitlerinin yapımı hakkındaki paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.Bu paylaşımarınız sırasında örneğin viski yapımında ve aromalandirilmasında kullanacağımız malt,meşe cipsi vs. gibi malzemeleri de nereden bulabileceğimiz konusunda bir bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim.Yaklaşık 1 yıldır kendi alkolunu(rakı,votka vs.)kendi üreten birisi olarak tekila,viski,konyak yapmayı da düşünüyorum.Ayrıca yeni yapacağınız sistemi de merak ediyorum yeni mezun bir eczacı olarak sizlere gerçekten çok teşekkür ederim,böyle yeni sistemler ve çalışmalarınızla bizlere yardımcı olduğunuz için.Sadece 1 distilasyonda % 96'lık saflık hem zamandan hem de ekonomik anlamda bizler için çok tasarruflu olacak.Yeni sisteminizi yapıp damıtma yapmak için sabırsızlanıyorum.Fikriniz ve emeğiniz için çok teşekkürler,iyi çalışmalar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.