Makalenin içeriği türkiye bira çeşitleri hakkında açıklığa kavuşacak. türkiye bira çeşitleri arıyorsanız, hometown-inn.com bu Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? – DW Türkçe makalesinde türkiye bira çeşitleri’yi açıklığa kavuşturalım.

Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? – DW Türkçe içindeki türkiye bira çeşitleri ile ilgili içeriğe ayrıntılı olarak genel bakış

Videoyu şimdi buradan izleyin

Bu Hometown Inn web sitesiyle, kendiniz için daha yararlı verilere sahip olmak için türkiye bira çeşitleri dışında bilgi ekleyebilirsiniz. Hometown Inn web sitesinde, sizin için her gün her gün yeni ve doğru içerik yayınlıyoruz, Size en ayrıntılı değere katkıda bulunma arzusu ile, İnternetteki haberi en doğru şekilde kavrayabilmenize yardımcı olun.

türkiye bira çeşitleri ile ilgili bazı içerikler

Plastik atık kirliliğini azaltmak için geri dönüşüm önemli bir yöntemdir. Ancak geri dönüşüm şampiyonu Almanya bile bu işi tam olarak yapamıyor. DW muhabiri Kai Steinecke, plastik atıkların toplanmasından işlenmesine ve ondan yeni ürünler üretilmesine kadar tüm süreci takip etti. YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın! .

SEE ALSO  Is it safe to drink fermented apple cider ? :- Somersby Apple | Apple Cider | Sparkling Cider | En doğru köpüklü bira hakkında tüm bilgiler

türkiye bira çeşitleri Hakkında Bilgilerle İlgili Görüntüler

Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? - DW Türkçe
Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? – DW Türkçe

Okuduğunuz Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? – DW Türkçe içeriğini keşfetmenin yanı sıra, Ardından, Hometown Inn ‘nin her gün yayınladığı daha fazla içerik keşfedebilirsiniz.

SEE ALSO  Crostata senza cottura alla panna cotta | En eksiksiz con panna ile ilgili genel bilgiler

Daha fazlasını görün

türkiye bira çeşitleri ile ilgili birkaç öneri

#Geri #dönüşüm #efsanesi #Plastik #atıklarımıza #gerçekte #oluyor #Türkçe.

DW Türkçe,haber,plastik atık,atık,plastik,geri dönüşüm,recycle,Almanya,çöp,çöp toplamak,plastic.

Geri dönüşüm efsanesi: Plastik atıklarımıza gerçekte ne oluyor? – DW Türkçe.

türkiye bira çeşitleri.

türkiye bira çeşitleri bilgisiyle HometownInn güncellemelerinin sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla yeni bilgi ve bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağınızı umuyoruz.. türkiye bira çeşitleri hakkındaki makaleyi Hometown Inn ile izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. Ayşe Demirelli diyor ki:

    Plastik atıkların çoğu geri dönüştürülmüyor. Bunun dönüştürülmek üzere ayırılan kısmı ise çok küçük bir kısmı: %8-9. Gel gör ki iş burada bitmiyor. Burada gösterildiği gibi geri dönüştürülmek üzere ayırılan kısımdan da bazı sebepler nedeniyle dönüştürülemeyenler çıkıyor. Kalan %1'lik kısım dönüştürülüyor mu? Sadece bir defa dönüştürülüyor. Plastik dönüştürüldükçe kalitesi bozuluyor ve sadece bir defa dönüştürülebiliyor. Sonuç olarak yine atık oluyor. Ne yapmalıyız peki? Plastik kullanımını azaltmalıyız, azaltabildiğimiz kadar. Elimizde bulunan plastikleri tekrar tekrar kullanmalıyız. Sadece bu yetmez ama yapabileceğimiz, elimizden gelen en iyi şey bu. Çünkü plastik olmadan bir yaşam düşündünüz mü hiç? Zor olurdu değil mi? Çünkü plastik yaşamımızda öyle bir yer edinmiş ki: zarar verdiği halde kullanıyoruz.

  2. KEPLER - 666 diyor ki:

    Birkac gundur geri donusumu arastirmaya calisiyorum ama supheli ve kaotik gorunuyor. Yabanci dilim iyi oldugundan yabanci makaleler okuyorum aka bazen farkli makaleler birbirini yalanliyor. Celiski var! Ayrica bir cok plastik cesidi var. Bazisi 7 yaziyor, baska bir yazida 10.000 civari diyor. Bazisi plastik numaralandirma sistemi ocin satis taktigi derken bazisi gercek oldugunu savunuyor. Ve gunluk yasamimiza artik girmis durumda plastik. Onlemek pek mumkun gorunmuyor gibi. Plastik problem degil. Problem doga denilen seyin kendisi! Vahsi yasam. Herkes birbirini yiyor. Sistem yok, duzen yok, uyum yok. Hersey kendiliginden spontan gelisiyor; her gun her an sayisiz tur oluyor ya da olduruluyor. Ayrica bu geri donusum o kadar buyuk bir problemse hatta bir problemse, butun yuk neden tuketicilerin omuzlarina veriliyor da kucuk ve buyuk is yerleri ve isletmeler, firmalar, hukumetler ve devletler kesin ve yaptirimli adimlar atmiyor diye de merak ediyorum! Ustelik doga denilen sey kisisellestiriliyor hatta tanrilastiriliyor. Oyle bir doga yok bile. Tuketici olarak kendimi suclayacak halim de yok. Insanlar batil inanislarindan ve aliskanliklarindan vazgecip tamamen bilimi, sanayilesmeyi ve teknolojiyi benimsemeli! Gercek problem ekolojiyi kurtarmaya calismak. Doga dedigin sey herkesin birbirini yedigi, suursuz ve umursamaz bir kaostan ibaret. Onu mu kurtaricam?

    Gezegeni komple sanayi ve teknoloji urunune donusturmeliyiz. Gezegen plastige ayak uyduracaktir hatta yeni materyaller gelistirilecektir. Kisaca gezegeni kendi cikarlarimiz ve ihtiyaclarimiza gore sekillendirmeli ve uydurmaliyiz. Zorlaysa zorla! Sancili da olsa kesin gerekli. Dogaya donus sacmaliginsan ve bu zihniyetten kurtulmaliyiz.

    Japonya gezegendeki en teknolojik ulke ve her yerde bozuk para makineleri var. icinde bin turlu paketlenmis yiyecekler ve icecekler. Plastik vs yapay maddeler ve urunler nereden geliyor? Onlar da dogal. teknoloji de dogal, sanayilesme de dogal. Yani kurtarmamoz gereken bunlar. Bunlar gercek, var olan seyler. Insanlarin hayalindeki doga gercek dunyada yok! Japonya kendi plastiklerinin %80-90’ini donusturdu. Neyle yapti bunu…bilim teknoloji inovasyon ve sanayilesmeyle. Yere cop atmanin cezasi 5 yil hapis ya da 92,000 dolara deno gelen para cezasi. Butun belediyeler her eve yasal olarak birer donusum kilavusu dagitmak zorunda. Her evde bir kilaviz var, ona gore donusumlerini uyguliyorlar. Binalarin onlerinde koca koca donusum cantalari var. Akilli elektronik donusum kutulari konteynirlari var. Bilmeleri gereken butun yasam yeteneklerini ve sorumluluklarini okullarda daha ilkokuldan baslayarak ogreniyorlar. Yani yapay denilen hersey yine dogal. Japonlar bunu biliyor, surekli farkli teknolojiler uretiyorlar. Baska yuksek teknolojilerle onlari donusturuyorlar. Insan medeniyeti geldigi vahsi dogadan ayrilip yapay ve sentetik uygarligi tam anlamiyla benimsemekle ve gelistirmekle sorumludur. Gitmemiz gereken yon bilim teknoloji ve sanayilesmedir.

    Bu arada plastigin yalnizca birkac kez donusturulebildigini ogrendim. Ve her defasinda kalitesinde biraz daha azalma oldugunu.

  3. Ezan Murat diyor ki:

    Her şeyi dökme satış olarak almak gerekiyor. Kabını götürrceksin deterjanını, peynirini, sütünü, fileni götüreceksin muzunu domatesini dolduracaksın. Bu bilinçle hareket eden ülkemizde sadece köylüde satılan zeytinyağıdır. Onu da köylü bilinçli yapmıyor. Kap maliyetini kısıyor. Ama çevreye yararlı oluyor. Demek ki tasarruf etmek, israfı engellemek çevreyi de temizliyor. İslam'ın doğru anlaşılmasının önemi burada da kendini gösteriyor.

  4. esma diyor ki:

    plastik yerine cam,poşet yerine bez çantalar yaygınlaştırımalı.Kendimizden ve çevremizden başlayarak bunu yayabiliriz.Tek başıma bir şey yapamam diye düşünmesin kimse çünkü harekete geçmek isteyen binlerce insan var ve herkes bir kişiyi bilinçlendirse çok daha güzel olur.Çevremizi güzelleştirelim.Artık kirliliğe dur deme zamanı geçti ama elimizden geleni yapalım

  5. Dsn Real diyor ki:

    Almanya plastik atığın yüzde yetmişini ekonomisi kötü olan ülkelere gönderiyor yüzde otuzunu bir veya iki kere en fazla dönüştürebilir. Bu ton başına 70-100 kg eş. Yani atık 1 + 1 kere dönüştükten sonra tamamı atık durumda demek. Sonuç olarak plastik dönüştürülemez

  6. diğdem kaya diyor ki:

    Deterjan camasir suyu Marmara denizinde musilaji artırdı cilde gözlere zararlı köpüren her türlü kimyasal yerine portakal kabuğu sirke bor tuz karbonat kullanmali sabun bile kimyasaldir en iyi temizleyici şey tuzdur

  7. diğdem kaya diyor ki:

    Geri dönüşümle kandırıyorlar oysa hiç bir plastik geri dönülmez kagitta öyle ki çöpte kirlenen şeyler geri dönülmez ama cam metal ambalaj dönüşebilir lütfen ambalajsiz mağazalar olsun zero waste demek hiç ambalaj yok felsefesidir kompost yapmalı az tüketip less is more yaşamalıyız zaten akcigerlerimiz partikül plastikler barındırmayan basladi

  8. Hasan Toksöz diyor ki:

    Plastik sektöründe çalışan birey olarak..pet şişe ve poşetlere dur deme zamanı çoooktan geldi..çevre baktigimizda özellikle pet şişe,poşet ve alüminyum kutular göze batıyor…pet şişelerden iplik vs yapılıyor,poşet kahır veya file şeklinde olmalı,alüminyum kutular tamamen yasaklanmalı..şişeye geri dönülmeli…yoksa bizim nesil denizleri bile plastikle doldurdu..şimdiden hamsi balığı plastik hamsi oldu…

  9. Alp Baydar diyor ki:

    Kenevirin saplarının kullanımı bu konuyu zaten çözecektir. Almanya bu konuya gayret gösterdiği için amerikadan vw ürünlerine yakıt filtresi konusunda astronomik ceza aldığına dair söylentiler var. Bu konulara değinen ya da çözüm üretmeye yaklaşan istisnasız her insanı öldürüyorlar ya da işlevsiz kılıyorlar. Dünya henüz ayrıştırma bilincinden kullanımı azaltma bilincine tam geçemediğinden alternatif kullanımı da gündeme alamıyor. Ancak son ağacın kesilip, son nehrin kuruyup… artık canımı çok sıkıyorsun medeniyet!

  10. JavadNN diyor ki:

    Yalanınız için dislike. Fakir ülkelerin adı çıkmış, meyer kendi çöplerinizmiş, zaten bir fakir sizin kadar tuvalet kağıdı kullanmaz çirkin varlıklar, sizin geçmişinizi biliriz… Evrim ağacından geldim.yuhhhh

  11. Dillerarasıinsanlıkmüziği diyor ki:

    Yalan!!! Hiçbir ülke bu kadar zahmete girmeyi istemiyor, girmezde… Plastik tüketiminizi artırmayı sağlamak için uyguladıkları bir tür vicdan rahatlığı sağlama sistemi. Sizler gönül rahatlığıyla plastik kullanın diye her şey, tabi onlarda ceplerini doldurabilsinler.

  12. Deep One diyor ki:

    Plastik geri dönüştürülemez! kağıt, cam, aleminyum, gibi bir madde değildir bu büyük yalandan artık vazgeçin insanlar ne zaman akıllanacak siz hiç sokakta pet şişe toplayıcıları gördünüzmü göremezsiniz çünkü geri dönüştürülmez! Bu şimdiye dek söylenmiş en büyük yalandır ve petrol firmalarıda bu yalanı uzun yıllardır sürdürekte bu petrokimya artığı size dünyanın en ucuz doğada binlerce yıl yok olmayan bu atık maddeyi pazarlamak için uzun yıllardır kandırılıyorsunuz. Gerçek var olan plastik ürünlerin sadece %1 i sadece en fazla 1 kez tekrar kullanılabilir ama bu bile yüksek işletme maliyeti yüzünden firmalar bunu yapmazlar.

  13. Anonim Boy diyor ki:

    Almanya'nın geri dönüşümde ne kadar başarılı ,disiplinli olduğunu imrenerek izledim,acaba bizim ülkemizdeki sokak,park, piknik alanı, köy…yerlerdeki plastik şişe ve ambalajların çoğunun hangi küresel şirketlere ait olduğunu gösteren bir yayınınızıda dört gözle bekliyorum.Belki bizim çevre bakanlığı ve belediyelerdende birileri izler?

  14. Fatih Güzay Altındal diyor ki:

    Ben söyleyim ne olduğunu. Almanya geri dönüşecek diye toplayıp Türkiye'ye yolluyor. Kendi ülkesini koruduğunu sanıyor ama yine de dünyaya zarar vererek dolaylı olarak kendi ülkesine de zarar veriyor. Sadece biraz daha ertelemiş oluyor o kadar.

  15. Umut Kara diyor ki:

    Evrim ağacı kanalına bakın. Orada tüm dünyadaki oranlar daha küçük veriliyor. Tüm toplanan plastiğin sadece %8-9'u dönüştürülüyor gerisi yakılıyor, okyanusa dökülüyor diye anlatmışlar.

  16. Elçin diyor ki:

    Ne plastik istemiyoruz nede onun geri dönüşümünü.her ikisi hastalığa davetye.Eminim ki ,almanlar o çöp geridönüşümlerini kullanmazlar.salak ülke bulacaklar .Mesela Azerbaycan.İlham aliyev salağı milyonlar verib alır.Güzelim ülkemin ağaclarını beyenmeyip gidib parklara minlerce dolar verib afrikadan ,guney amerkadan saçma sapan ağac bitki türleri alıp getirmiş.adam bakınca ürperiyor ağacmı bitkimi yoksa korkulukmu belli diyil.Salak işte.Halkı aclıktan sürünüyor herif dünyanın çöpünü bizim ülkeye alıyor .Salak….

  17. Seaque diyor ki:

    çoğunuz videoyu izlemedi galiba. Geri dönüşümde en iyi görülen ülkelerden biri olarak Almanya plastik atıkların sadece %16'sını dönüştürebiliyor, bunu yapan kişiler ise bundan kâr etme aşamasına henüz geçemediler bile.

  18. Julie diyor ki:

    Geri dönüsüm icin yada dogaya daha fazla zarar vermemek icin pet dise makinesi yetmez. Mesela Almanyada yemek cöpü kagit cöpü plastik cöpü cam cöpü hepsi ayri. Plastik poset kalkti pipet kalkti cogu plastikle ilgili seyler kalkti ve kalkmaya devam ediyor bence plastik kovalarda siselerde olan deterjan temizlik malzemelerinede sira geliyor. Tabi herkes uymuyor almanyada ama evin önünden alindigi icin bi kac kere yanlis atildigini görürlerse o kisilere ceza veriliyor. Türkiye pet sise makinesini cikardi ama yeterli degil cöp sistemi tamamen degismesi lazim…

  19. hiçkimse diyor ki:

    Bence artık plastik kullanımı minimuma indirilmeli. Mesela sebzeler kesinlikle plastik kaplarda satılmamalı. Sonrasında deterjan ve şampuan vs gibi ürünler temizlik ürünleri satan mağazalarda kendi getirdiğimiz kaplara doldurma usulüyle satılmalı. Devletlerin acilen bu konulara çözüm bulması lazım. Çevre kirliliği ve obezite çağın en büyük sorunu

  20. Ferat Tari diyor ki:

    Kapitalizmin boktan bir sistem olduğunu hiçbir zaman anlamayacaksınız! Ta ki gırtlağınıza kadar çöpün içine geldiğiniz güne kadar! Kim bilir o zaman belki plastikleri yiyebilecek bir mide keşfedersiniz! Şimdiden afiyet olsun!

  21. echeron81 diyor ki:

    Adidas geri dönüşümden ayakkabı üretiyor, fiyatları cok kazık kalitesi de dönüştürülmüş plastik olduğu için beş para etmez.
    Ayakkabılar koku yapıyor, çabuk deporme oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.