Bu makale, kutu bira çeşitleri hakkındaki bilgileri güncelleyecektir. kutu bira çeşitleri ile ilgileniyorsanız, bu Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları makalesinde kutu bira çeşitleri’yi Hometown Inn ile netleştirelim.

Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları içinde kutu bira çeşitleri ile ilgili en eksiksiz içeriği kapsayan

Videoyu buradan görüntüleyin

SEE ALSO  Evde Bira yapımı / Bierbrauset/ bira / kendin yap / Karantina günlükleri.. / Bira yaptık... | efes fıçı alkol oranı ile ilgili en doğru bilgiye genel bakış

Bu Hometown Inn web sitesinde, sizin için daha değerli verilere sahip olmak için kutu bira çeşitleri dışındaki bilgileri güncelleyebilirsiniz. HometownInn sayfasında, sizin için her gün sürekli yeni ve doğru bilgileri güncelliyoruz, Size en iyi bilgiyi getirmeyi umuyoruz, Kullanıcıların internetteki bilgileri en doğru şekilde güncelleyebilmelerine yardımcı olun.

Konuyla ilgili açıklamalar kutu bira çeşitleri

Hobi amaçlı yaptığımız bira ve şaraplar katkı maddesi içermediği için bir an önce tüketilmelidir. Videoda görülen şaraplar hazır şaraplardır ve kükürt dioksit içerirler. Böylece uzun süre saklanabilir. Ev ortamında yapılan şaraplar katkı maddesi ve tortu ayrıştırma olmadan uzun süre dayanamaz. Bu videoda hobi amaçlı yaptığımız bira ve şarabın saklama koşulları ve dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılmaktadır.

SEE ALSO  🍺🍺BREMEN 1827 Sizin için test ettim #OLCTV #Biratesti | Yeni güncellenen efes alkol oranı hakkında genel bilgiler

kutu bira çeşitleri hakkındaki bilgilerle ilgili bazı görüntüler

Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları
Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları

Okuduğunuz Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları hakkındaki içeriği görüntülemenin yanı sıra, Ardından Hometown Inn her gün aşağıda yayınladığı diğer konuları okuyabilirsiniz.

SEE ALSO  LOKANTALARIN sır gibi SAKLADIĞI‼️ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ🤤varya Hani🤗İşte onun Sırrı Burda😉💯 | yaprak ciğer tarifi nefis yemek tarifleri ile ilgili en doğru bilgiye genel bakış

Yeni bilgi için burayı tıklayın

kutu bira çeşitleri ile ilgili bazı öneriler

#Hobi #Amaçlı #Bira #Şarapların #Saklama #Şartları.

[vid_tags].

Hobi Amaçlı Bira ve Şarapların Saklama Şartları.

kutu bira çeşitleri.

kutu bira çeşitleri bilgisiyle HometownInn ‘ın sağladığı bilgiyle, sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. kutu bira çeşitleri hakkındaki makaleyi hometown-inn.com ile izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. Ahmet Can Şener diyor ki:

    Merhabalar Mehmet bey bir videonuz da elektronik damacana pompası ile aktarım olur mu diye bir yorumla karşılaşmıştım. Bana mantıklı geldi ve siparişini verdim elma şarabımın fermantasyonu bittiğinde bu yöntemi deneyeceğim, şişe dolum çubuğu takabilirsem yada farklı bir yöntemle şişe dibinden yukarı doğru dolum yapmayı düşünüyorum sonuç aldığımda sizi de bilgilendiririm. Videolarınız için teşekkür ederim sayenizde güzel bir hobi edindim

  2. doğan akbakın diyor ki:

    İyi günler Mehmet bey, öncelikle tarif için çok teşekkür ederim. Erikler şu anda şişeleme için gün sayıyor. Başka videolarınızı izleyince aklıma birşey takıldı. Erik şarabı için şişeleme yaparken şişe içine az miktarda şeker (bira şişeleme yaparken atın demiştiniz) atiyormuyuz? Şişeleme yaptık buzdolabında saklasak bir sorun olurmu, serin ve karanlık yerde mi saklamak daha iyi olur? Tekrardan teşekkür ederim.

  3. Berke Baydar diyor ki:

    Merhaba, söyle bir sorum olacaktı videonuzda; birayı 2-3 ay dışarda muhafaza edebilirsiniz dediniz ama emin olmak istedim;

    Şişeleme yapmak yerine gazlanma için soda makinesi kullanıyorum.

    23 litrelik kovada fermantasyonun ardından birayı başka bir ağzı kapalı oksijen almayacak şekilde 23 litrelik kovaya aktarıyorum ve buzdolabına koyuyorum, 2-3 gün bekledikten sonra içeceğim kadarını azar azar alıp gazlandırıp içiyorum.

    Videonuzdan anladığım kadarıyla bu 2. aşamadaki kovayı buzdolabında muhafaza etmem gerekmiyormuş sanırım ben mayalar artık pasifleşsin diye soğuğa koyuyordum.
    Buzdolabındada çok yer kapladığı için bir çözüm arıyordum; normal ağzı kapalı oksijen almayacak şekilde 2-3 ay oda sıcaklığında bekletmemin bir sıkıntısı olur mu büyük kovayı yoksa içine Potasyum metabisülfit ya da başka bir kimyasal atmam gerekir mi artık mayalar çalışmasın diye.

    Ek olarak bu yaptığım yolu nasıl görüyorsunuz acaba sağlık ve yapım süreci olarak bir sıkıntısı var mıdır size göre. Tadı ve gazlanması beni nispeten tatmin ediyor, temizlik işini sadece kova temizlemeye indirgemiş oldum ve 2 haftalık fermantasyon sürecinin ardındada 2-3 gün buzdolabında beklettikten sonrada içmeye başlıyorum.

  4. İsmet Cann13 diyor ki:

    Hocam önce bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bazı sorularıma cevap alamadım. 1,5 Lt.Pet şişeye koydum doğrumu yaptım. Yaptığım birayı kaç derecede dinlendireyim. Kaç gün sonra içeyim. Cevabınız için için şimdiden teşekkür ederim.

  5. İsmet Cann13 diyor ki:

    Sayın hocam ben tüm tarifinize uyarak bira yaptım. Fakat biramda hiç biraya benzer bir tat yok. Şişelemeyi naylon 1,5 lt. Su şişesi ve normal cam bira şişelerine yaptım, yalnız şişelemeden önce musluktan bira alıp içtim. Ondanmı, 20 derecede fermatosyonu bititirdim neden biramın tadı olmadı. Yalnız bir hafta dinlendirmeden içtim ondan olabilir mi. Şimdiden teşekkür ediyor acile cevabınızı bekliyorum.

  6. ADEM KARAHAN diyor ki:

    Bir diğer konu 2. Aşamada kovanın ağzını bir iki kere açmak ve geri kapatmak , hava aldığından sirkeşmeye sebep olur mu? Bir de tortu sanki hafif kalıcak gibi duruyor ? Hiç bir madde kullanmadan Ben de senin mantığındayım , acaba şişelendikten kaç ay sonra içilebilir ? Bu şekilde şişelenmiş şarap kaç aya kadar tüketilmedir ?

  7. ADEM KARAHAN diyor ki:

    Abi ben organik üzümlerden 10 gün ilk aşamada (maserasyonda) bekledikten sonra , içindeki şeker oranını dansimetreyle ölçmeden direk hava Kilidi olan kovaya aldım . Kovada 16 gündür bekliyor ama ilk günden beri hiç baloncuk çıkmadı ? , bir iki kere ağzını açıp baktım üstü kabarcıklı köpüklü halde. 2. Aşamanın 16. Gününde dansimetre 1100 ü gösterdi , bir kadeh erkenden içtim sıkıntı olur mu sence zehirleme vs ? , tadı çok değişik harikaydı . Bir diğer konu tortusu bitmemiş gibi şu an . Daha ne kadar bekleyip şişeleyeyim.

  8. taygun şahin diyor ki:

    mehmet abi selamlar
    şarapta gıdaya uygun şişede buzdolabında bekletsek uygun olur mu
    bir videonda cam en sağlıklısı dedin ama şu anda 15 litre şarap fermente oluyor o kadar cam bulmam ve dolapta ona yer açmam biraz uğraştıracak 🙂
    veyahut dolapta değilde dışarda bekletebilir miyiz 12-15 derece yakalayamazsak sıcaklığı ne olur
    şimdiden teşekkür ederim 🙂

  9. Akın LAÇİNER diyor ki:

    Selamlar Mehmet Bey, nasılsınız? Geçen sene sizinle saklama koşulları ve erik şarabıyla ilgili yorumlar üzerinden görüşmüştük, şimdi bu videonuzu izledim, ne kadar gittiğiyle ilgili elde ettiğim sonucu paylaşayım dedim.

    Yaklaşık 1 sene önce kurduğum erik şarabının son şişesini dün gece açtım. Kokusu iyice oturmuş, tadı yumuşamış ve alkolü damağımda zeytinyağı gibi akan bir kıvamdaydı. Enfesti. Yani dr. Oetker instant maya, şekerlenmiş kara erik, şeker ve hazır sudan böyle bir sonuç alınacağı inanın aklıma gelmezdi. Bittiği için üzüldüm, bugün hiç durmadan bahçeden yaklaşık 15 kilo erik topladım, yine yapmaya koyuldum. Şu an şıra tencereleri balkonda soğuyor 🙂

    Yapacak arkadaşlara tavsiyelerim olacak. Mehmet beyin erik şarabı videosunu adımları atlamadan izleyin. Bu tarif altın tarif. Şişelemeye geçtikten sonra ise minimum 3 ay bekleyin, öyle içmeye başlayın. Bir de kimseye vermeyin. Kendiniz için. Illa yüzsüzlük yapıp vermeniz yönünde baskı kuranlara, tortulu kısmı şişeleyip verin 🙂

    Son olarak devir tasarruf devri. Alkole para vermeyin. Evde, yapın, kendiniz yapın, mutlu kalın, sağlıklı kalın 🙂

  10. Ozkan Duzce diyor ki:

    Merhaba Mehmet bey… Hayırlı bayramlar dilerim…. Şimdi benim anladığım yaptığımız şarabları buzdolabında saklama yapmayacağız. Doğru mu anlamışım.. Teşekkür ederim

  11. Sait İNCİ diyor ki:

    Mehmet hocam ; Fermantasyon bitmiş gibi gözüküyor baloncuk bitmiş ancak Hidrometrede 995 1000 i yakalayamadık ? Mayayı mı eksik atmışız diyip maya ekleyip tekrar mı devam edicez ?
    2- Mayayı 1 çay kaşığı fazla atmanın veya 1 çay kaşığı eksik atmanın fermantasyon u yarım bırakma veya fazla atınca yoğun maya kokusu söz konusu olur mu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.