Bu makalenin içeriği karavan elektrik tesisatı şeması hakkında konuşacak. karavan elektrik tesisatı şeması arıyorsanız, bu Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi. makalesinde Hometown Inn ile karavan elektrik tesisatı şeması’yi keşfedelim.

Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi. içindeki karavan elektrik tesisatı şeması ile ilgili bilgilerin ayrıntılı bir özeti

Aşağıdaki videoya göz atın

SEE ALSO  4. Eko-vegan kamp // kompost tuvalet | Yeni güncellenen kompost tuvalet ile ilgili bilgilere genel bakış

Bu hometown-inn.com web sitesinde, sizin için daha değerli bir anlayış için karavan elektrik tesisatı şeması dışındaki diğer bilgileri güncelleyebilirsiniz. HometownInn web sitesinde her zaman sizin için her gün yeni ve doğru içerik yayınlıyoruz, Sizin için en doğru değeri sağlamayı umuyoruz, Kullanıcıların internetteki haberleri en doğru şekilde kavrayabilmelerine yardımcı olun.

Konuyla ilgili bazı açıklamalar karavan elektrik tesisatı şeması

Bir arkadaşımızın tasarladığı karavan elektrik kroki şeması üzerine değerlendirme sohbetimiz. Karavan Elektrik proje videomda örnek bir proje yayınladım. Ben de izlemenizi öneririm. Karavanım Elektrik videoları : Karavanda 12v sigorta dağıtımı İnverter bağlantısı ve kablo hesabı Güneş paneli, şarj regülatörü ve Akü bağlantısı Topraklama ve Nötr hattı Kablo kalınlığı ve sigorta hesabı İnverter bağlantısı Güneş paneli ve kablo hesabı Arkadaşlar yorum yapalım. .

SEE ALSO  Ege'nin En Güzel 20 Kasabası | ege bolgesi gezilecek yerler ile ilgili genel bilgiler en doğru

Bazı görüntüler karavan elektrik tesisatı şeması hakkındaki bilgilerle ilgilidir

Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi.
Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi.

Okuduğunuz Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi. hakkında haber okumanın yanı sıra, O zaman Hometown Inn her gün aşağıda yayınladığı birçok konuya bakabilirsiniz.

Daha fazlasını burada görün

SEE ALSO  Ege Turizm Planı Çeşme ile başlıyor | Yeni güncellenen çeşme günizi bungalov ile ilgili içeriğe genel bakış

karavan elektrik tesisatı şeması ile ilgili bazı öneriler

#Karavan #elektrik #tesisatı #değerlendirmesi.

Karavan,Karavan Elektriği,karavan elektrik projesi,yat,tekne,marin,elektrik,proje,karavan projesi,mm2,Akım,volt,watt,kablo,kesit,sigorta,örnek,webasto,inverter,mppt,solar,vsr,elo,araç şarj,12v,tesisat,güneş paneli,Akü,tekne projesi,Bağ evi elektrik,Bağ evi,Aman dikkat,karavanlarda,karavanlarda elektrik,Karavanlarda elektrik nasıl,karavanlarda elektrik nasıl yapılır,karavan yapımı,yapımı,şeması,sistemi,karavan elektrik tesisatı,nasıl yapılır.

Karavan elektrik tesisatı değerlendirmesi..

karavan elektrik tesisatı şeması.

karavan elektrik tesisatı şeması hakkındaki bilgilerle HometownInn ‘nin sizin için yararlı olacağını umarak daha fazla bilgi ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. Hometown Inn karavan elektrik tesisatı şeması hakkındaki içeriği okuduğunuz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. RAGIP BAYINDIR diyor ki:

    Ahmet bey merhabalar. Buradaki aküleri 200A yerine 100A veya 150A lityum akü kullanırsak. Mppt çıkışındaki 40A DC sigorta ve Akü ile inverter arasındaki 100A DC sigortaların kapasitesini düşürmeli miyiz? Aynı mı kalmalı? Akü yine 12v inverter da 1000w. Watt / volt mantığına göre aynı kalacak gibi ama uzman sizsiniz. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.

  2. Omer Ucansu diyor ki:

    Merhaba, Videonun 2.25 de, Mppt cihaz girişi ile çıkışı aynı akım demişsiniz. Mppt cihazlarda çıkış akımı daha fazla olabilir. w=akım*volt formulunden, voltajı düşürüp akımı fazla verebiliyor. %30 verim burdan sağlanıyor. tşk,

  3. ferhatbilal diyor ki:

    Ahmet bey paylaşımlarınız çok güzel ve faydalı oluyor ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler emeğinize saygı.
    İzmir'den yazıyorum,bu halojen free kabloları bulmak o kadar zor ki yanmaz halojen free kablo sorunca ya resistanscıların kullandığı kabloları gösteriyor(sanırım silikon kablo) veya normal ttr kablo çıkarıyorlar.Olan da toptan diyor.Ben 6m3 ford custom panelvan aracımı karavan yapmak istiyorum,sadece12v. kompresörlü marin küçük buzdolabı,webasto ,3ad. spot ışıklandırma ,4ad. çakmak soketi kullanacağım bir adet 100A.lityum akü,altenatörden besleme ve kamp elektriği(redresör ile)şarj ederek.
    1. sorum, bu kabloları parça olarak nerden tedarik ederim(internet parça olarak satıcıları varmı,varsa iletişim adreslerini verebilirmisiniz)
    2.sorum,halojen free yerine normal ttr kablo kullanabilirmiyim
    3.sorum 35mm2-16mm2-10mm2,6mm2ve1,5mm2 ölçülendirmeyi malzemeciler anlamıyor

    bu çapların kullandığımız kablolara karşılığı neye denk geliyor
    örneğin:35mm2 kablonun ttr karşılığı nedir 6'lık mı
    Biraz uzun oldu cevaplarsanız benim gibi zorluk çekenlere büyük yardım olur,çünkü derdimizi anlatmak gerçekten zor oluyor.Çok teşekkürler, iyi çalışmalar diliyorum.

  4. ali gürkan arslan diyor ki:

    Karavanimda 100 luk iki jel akü, tam sinüs akıllı inverter, 190 watt iki güneş paneli var. Araç bakımı için sanayiye bıraktım. 1 hafta sanayide kaldı. Aldığımda inverter kapalı (normalde de kapalı duruyor fakat bu sefer hiç elektrik yok) ve karavan bölümünde hiç elektrik yok. Bu yaşam akülerinin tamamen bittiğini mi gösteriyor. Eğer öyleyse ne yapmam lazım. Dış elektrik bağlantısını taksam şarj olup düzelir mi yoksa farklı bir yol mu izlemeliyim.

  5. nusret gürdal diyor ki:

    Merhaba Ahmet bey Bürstner marka 1994 yapımı Motokaravanım var .elektrik panosunda problem var. Güneş enerjisi bağlattım içerideki her şeyi çalıştıramadık herkes bu sistemi anlamıyor. İlgilenir misiniz?

  6. Erol Ekinci diyor ki:

    Öncelikle emeğinize sağlık, sorum şu ki normalde ısc ve ımpp değerleri arasında sigorta koymamız gerekirken burda panel ile şarj kontrol cihazı arasına neden 40 amper büyüklüğünde bir sigorta koyduk ? Nedeni Paralel bağlantı yapılması mı ? Seri ya da tek panel kullanımda bahsettiğimiz gibi ımpp ve ısc değerleri arasında sigorta yeterli olacak mı ? Kabloları örnek şemada ki kalınlıklarda kullanmamızın maliyet dışında bir eksisi var mı?

  7. Abdullah Metin diyor ki:

    Ahmet bey bir sorum olacak. Karavan için hangi sigorta tipi uygun olur? Yani şarj kontrol ile akü arasına 20a bıçak sigorta konulur mu? Bazen şebeke tipi sigorta takanlar bile oluyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

  8. Maysa Film diyor ki:

    Merhaba Ahmet Bey.
    Bu örnek şemadan yola çıkarak kafama takılan bir durum var.
    Şimdi biz panellerden gelen toplam watt değerini voltaj değerine bölüp gereken kablo ve şarj kontrolcüsü kapasitesini belirliyoruz. Panelleri seri olarak bağlayıp voltajı yükseltirsek kullanacağımız kablo daha düşük maliyetli ve güvenli olmaz mı? Ancak tahminimce 60a bir mppt 12v için 60a çalışabilirken, 24v için 30a max.akıma dayanabiliyor. Doğru mu anlıyorum? Hatta 48v ile çalışırsa dayanabileceği akım gücü 15a değerine düşecek değil mi?
    Eğer bu şekilde bir hesaplama doğruysa;
    330w gücündeki 4 adet panel için paralel bağlantıda 110 amper üzeri bir mppt gerekirken,
    aynı paneller, paralel bağlanırsa 55 amper üzeri bir mppt kullanılmalı.
    Böyle bir durumda Victron gibi markalarda MPPT maliyetleri oldukça yükseliyor. Ve haliyle daha uygun fiyatlı (24v 30a ürün 500-600TL) MPPT olduğu yazan alternatif ürünler dikkati çekiyor. Sizin bu cihazlar hakkındaki düşünceleriniz nedir?
    Ve yine başka bir alternatif de kendinden MPPT ünite barındıran akıllı inverterler.

    Değerlendirmeleriniz benim gibi karavan projesi başlangıcında olan kişiler için çok değerli.
    Şimdiden teşekkürlerimle.

  9. Animeci diyor ki:

    Çok iyi bir video olmuş.. Soru: jel akü ile pozitif bara arasındaki devre kesicinin altına eklediğiniz 100 amperlik sigorta DC sigorta olacak değil mi? Bu devre kesiciler aynı zamanda sigorta işlevi görmüyor mu

  10. Hasan Dermesin diyor ki:

    Ahmet bey size bir foto yollamak istiyorum müsade ederseniz.2 adet sigorta devresi ancak nerede kullanacağım konusunda tam emin olamadım yardımcı olurmusunuz.mail veya watsap dan yollasam olurmu

  11. Hasan Dermesin diyor ki:

    Ahmet bey günaydın
    Bu sunumda:invertörün + ve – bara’lara bağlanmasına onay verdiniz.ancak ben sizin bir başka sunumunuzda invertörü bara’dan geçirmeyip araya gücüne göre sigorta koyup direkt akü ye bağladığınızı hatırlıyorum?

  12. Sancar Serdengeçti diyor ki:

    Üstad emeğine sağlık sanırım bu projenin güneş panelleri paralel bağlantı olarak tasarlandığı için mppt 40 A olmalı. Yani benim 3 adet 200w panelim var seri bağladım mppt cihazım 40A sorun yok sanırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.