Bu makale kadıköyde pastane tartışacak. "Demek ki vakti geldi" yazımızda kadıköyde pastane’yi Hometown Inn ile birlikte inceleyelim.

Kentsel dönüşüm: 99 yıllık pastaneye veda

Videoyu buradan görüntüleyin

Bu HometownInn web sitesinde, kendiniz için daha değerli verilere sahip olmak için kadıköyde pastane dışında başka bilgiler ekleyebilirsiniz. hometown-inn.com sayfasında, sizin için her gün sürekli yeni ve doğru içeriği güncelliyoruz, Size en doğru değeri getirmeyi umuyoruz, İnternette bilgileri en doğru şekilde yakalayabilmenize yardımcı olur.

SEE ALSO  Denizli'nin Neyi Meşhur: Denizli'nin En Meşhur Yemekleri Nelerdir? | Yeni güncellenen sakarya meşhur yemekleri hakkındaki bilgilere genel bakış

Konuyla ilgili bazı bilgiler kadıköyde pastane

Birçok tarihi pastaneye ev sahipliği yapan İstanbul’un Kadıköy semti, değerine veda ediyor. 99 yıldır Kadıköy’de hizmet veren Altınoğlu Pastanesi kentsel dönüşüm mağduru oldu. Pastanenin atölyesinin bulunduğu binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması üzerine işletme sahibi Cangökçe kardeşler bu köklü lezzet durağını kapatma kararı aldı. Kadıköy’ün köklü pastanesinin tarihini anlatan Nezih Cangökçe, çocukluğundan beri aynı pastanede çalışıyor. Kariyerine çırak olarak başladı. Cangökçe, Kadıköy’ün köklü lezzet durağını anlatırken, “Birçok çift burada tanışıp evlendi, onların düğün pastalarını, düğün pastalarını ve ardından çocuklarının doğum günü pastalarını yaptık” diyor. Atölyeyi kaybetmenin işlerini olumsuz etkilediğini söyleyen Cangökçe, “Biz de ‘Peki zamanı geldi, bu işi zorlamayalım’ dedik” sözleriyle kapatma kararı aldıklarını belirtiyor. Yüzden önce kapanan tarihi pastanenin hikayesi videomuzda. #Kentseldönüstüm #Altınoğlupastanesi #Kadıköy .

SEE ALSO  ULUDAĞ OTELDE AÇIK BÜFE KAHVALTI | En iyi uludağ kahvaltı ile ilgili genel bilgiler

kadıköyde pastane hakkındaki bilgilerle ilgili bazı görüntüler

Kentsel dönüşüm: 99 yıllık pastaneye veda  | "Demek ki vakti geldi"
Kentsel dönüşüm: 99 yıllık pastaneye veda | "Demek ki vakti geldi"

Görüntülediğiniz Kentsel dönüşüm: 99 yıllık pastaneye veda , Ardından, hometown-inn.com ‘nin hemen her gün yayınladığı diğer içeriği keşfedebilirsiniz.

Daha fazlasını görün

kadıköyde pastane ile ilgili bazı öneriler

#Kentsel #dönüşüm #yıllık #pastaneye #veda #quotDemek #vakti #geldiquot.

SEE ALSO  Verçenik Bal hasat videosu | En doğru verçenik gölbaşı ile ilgili içeriğin tümü

Plus 90,+90,Türkiye,Plus90,DW Türkçe,kadıköy kentsel dönüşüm,altınoğlu pastanesi,kentsel dönüşüm,kadıköy altınoğlu pastanesi,tarihi yapı,kadıköy gezilecek yerler,tarihi pastane,nezih cangökçe,tarihi mekanlar,tarihi altınoğlu pastanesi,pastacı,kentsel dönüşüm kurbanı,istanbul kentsel dönüşüm,cangökçe kardeşler,90,x90,90+,bbc türkçe,voa türkçe,haberler,istanbul,ekonomi,kentsel dönüşümler,tarihi istanbul,eski istanbul,eski kadıköy,kadıköy.

Kentsel dönüşüm: 99 yıllık pastaneye veda | "Demek ki vakti geldi".

kadıköyde pastane.

kadıköyde pastane bilgisiyle Hometown Inn sizin için güncellenen bilgiyle, size değerli getirmeyi umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. HometownInn kadıköyde pastane hakkında bilgi izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.

  1. Batur Erbil diyor ki:

    Vizyonsuz olursan batarsın amca. Sen 100 yıllık işletmede sermaye birikimi yapıp başka yerlere pastane açmaz ve bir yerde kalırsan orası batmaya mahkumdur. Bundan sonra kira gelirlerini ye rahat yaşa amca.

  2. Cemal Demirhan diyor ki:

    BURDA ÇOGU SAHİP ÇIKILSIN DİYE YAZMİSDA ANLAMAMIŞLAR
    ADAMLAR TİCARET YAPMAK İSTEMİYORLAR HERKES BAYRAMDA EVDEYKEN BİZ ÇALIŞİYORUZ DİYORLAR VE HASIL BU İŞİ KENDİLERİDE BIRAKMAK İSTİYORLAR.

  3. Ersan Özer diyor ki:

    Pastanenin kapanma nedeni kentsel dönüşüm değil, çağa ayak uyduramamak bence. Dede kurmuş ve fakat torunlar üstüne pek bir şey koyamamış gibi görünüyor. Yıllarca Kadıköyde çalıştım, bu pastanenin adını hayal meyal hatırlıyorum. Dolayısıyla kentsel dönüşüm bana kalırsa vesile olmuş.

  4. Fatih ÖZTÜRK diyor ki:

    Firma tercih yapmış. Şimdiye kadar büyümeyi plânlamamışlar. Muhtemelen yeni nesil gelince onlarda yapmak istemediler. Bu videoyu izleyen onlarca kardeşimin hayali köklü bir işleri var. Insanlar yorulmuşlar. Dolayısıyla yapmak istememeleri normal. Dinlenmek istiyorlar. Her ne kadar tarih yıkılıyor gibi gözüksede kapitalist sistem bunu zorluyor. 🙁

  5. M diyor ki:

    Pastane 99 yıllık binalar son 50 yilda yapilmis cirkin binalar… Keske restorasyona önem verseydiniz. O ilk halinize sahip cikabilseydiniz. Eski binaniza eski mahallenize… dukkan 99 yıllık ama mahallede tarih kalmamış.

  6. Muhammet H diyor ki:

    Maalesef malumun ilanı gibi bir röportaj olmuş. Değişen dünyaya ayak uyduramayan yönetici ve sonuçları (üretimin başında durma isteği, üretim ile aynı yerde olma takıntısı, işçilerin çalışmayacağına inanma) sonuç: 100 yıllık kurumun vizyonsuzluk sebebiyle kapanmak zorunda kalması.

  7. makh3 diyor ki:

    Kadıköy halkı Türkiye'nin küçük bir özeti gibidir.
    Sadece 10 yıl önce maksimum 5 katlı binaları ve ağaçlardan yere güneş ışığı düşmeyen sokakları vardı. Sonra burası da tüm İstanbul gibi müteahhitlerin kıskacına girdi ve kentsel dönüşüm yavaş yavaş başladı.
    Burada yaşayan insanlar para uğruna 4 katlı 8-10 daireli bahçeli geniş apartmanlarını müteahhite verdi. Kazık gibi 10-15 katlı apartmanlar yapıldı, inşaat aşamasında iş makinelerinin girmesi için eski apartmanların etrafındaki, cadde kenarlarındaki bütün ağaçların kesildiği ve geriye sadece çirkin kaldırımların kaldığı bir yere dönüştü. Tüm ilçe 10 küsür yıldır koca bir şantiyeye dönüşmüş durumda.
    İstatistiklere bakarsanız Kadıköy'de konut stoğu artmasına rağmen nüfus artmıyor. Çünkü bu yolla zengin olan çoğu eski evlerin emekli sahipleri kazandıkları paralarla villalar alıp Ege'ye yerleştiler.
    İlk başta dediğime dönecek olursak Türkiye'nin özeti gibidir. Çünkü kendi elleriyle para uğruna koca ilçeyi mahvettiler. Şimdi de her yerde o eski, güzel, yeşil Kadıköy yok diye ağlarlar.

  8. harun nayir diyor ki:

    Alışın bunlara, alıştırılacağız, daha ne koca çınar yerler böyle acımasızca yerle bir olacak, gayet mantıklı bir karar, ne korkmak ne kaçmak, yüzemeyeceğimiz denize girmenin boğulmaktan başka sonucu olamaz diyor beyefendi, yazık, üzücü, ama bu ve buna benzer tutunamayan yerlerin bitişine alıştırılacağız.. Yolunuz açık olsun altınoğlu, acıbadem kurabiyeleriniz damağımız da sonsuz bir tarih olarak kalacak..

  9. Hasan D diyor ki:

    Çok duygusal yaklaşıyorsunuz. Büyük İstanbul depremi yaklaşıyor 100 yıllık bina sizce dayanabilir mi bu depreme? Burada duygusal duygusal konuşanlar 1 depreme bakar 100 yıllık yerin yok olması devlette yıkıyor yeniden yapar bir şeyler madem o kadar lezzetinizden bu kadar eminsiniz gidin bir yere açın zaten 100 yıllık bir işletmesiniz sizin belli başlı müşterileriniz vardır, çabuk toparlarsiniz..

  10. diyor ki:

    Jxejwziwusjhh55h7r8e838848 bu dakikada real madrid real sociedad yarı zamanlı olarak çalışmaya başlamıştır de çok fazla bir şey var mı acaba sizin de çok fazla bir şey var mı acaba sizin için ne güzel olmak istiyorum canlı bahis olduğu için çok ilgimi çekti hepsi

  11. Mimoso_777 diyor ki:

    Yazık, çok yazık!! Avrupa'da 100 yıl veya daha yaşlı işletme/marka sayısı yüzlerce iken, bizde bir elin parmaklarını geçmiyor. Çünkü bizim gibi üllkelerde ''tarihe saygı duyma' gibi bir mevhum yok. Avrupa'da olsa devlet böyle köklü ve hikayesi olan bir işletmeyi korumak için her şeyi yapardı. (Ör: İşletmeye, faaliyetini sürdürebileceği yeni bir yeri uygun fiyata sağlardı, işler yeniden rayına girene kadar teşvik verirdi vs…). Böyle tarihi ve katma değerli bir işletmeye devletimiz sahip çıkacağına adamların 99 yıllık yerini yıkıyor ve karşılığında yeni bir yer göstermiyor, işletmeyle iletişime geçip 'Mağdur olmamanız için neler yapabiliriz? demiyor bir zahmet. Dile kolay, 99 yıllık devasa bir emek, yapılan sayısız fedakarlık, belki de Türkiye'ye zamanında ilk defa getirilen tatlar, tarifler! Avrupa'da olsa böyle bir işletme bulunduğu ülkenin turistik ve kültürel olarak en önemli markalarından birisi olurdu. Yazık, yazık… Amcamızın yaşadığı büyük üzüntü ve küskünlük gözlerinden okunuyor. Ve 'bir daha ticaret yapmaycağız' diyor. Temelli küstürmüşler aileyi!

  12. Fatih Koç diyor ki:

    geçen akşam önünden geçerken yazıyı okuduğumda içim acımıştı, dile kolay 99 yıl. belki hangi arkadaşlar ekler alıp gittiler, hangi sevgililer ilk kez burada buluştular.. yıkmak istedikleri binalar değil aslında hafızamızı, anılarımızı yok etmek, köksüzleştirmek istiyorlar bizi.

  13. Madjuri xl diyor ki:

    Bu videoda modern yatırımcılar vede modern tiacaet dünyasına çok güzel bir örnek. Nasıl trendlere uyulur, şehir şartları değişince gelir düşüşü vs.
    Yılların emeğine veda edilmiş.

  14. Yavuz Dağlı diyor ki:

    Amca öncelikle geçmişler olsun. Konuyu tam anlamadım, bulunulan yer yıkılacak mı tam anlayamadım fakat günümüz binaları genellikle betonarme malzeme ile yapılır ve bu malzeme sonsuza kadar hayatta kalmaz. 50-60-70 yıla kadar sürer. Bir yerden sonra yenilemeye girer fakat artık o binanın ayakta durması tehlikelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.