Bu makale gelibolu ulaşım hakkında açıklama sağlayacaktır. gelibolu ulaşım arıyorsanız, bu GELİBOLU MERKEZ makalesinde gelibolu ulaşım konusuna açıklık getirelim.

GELİBOLU MERKEZ içindeki gelibolu ulaşım ile ilgili bilgilerin en doğru şekilde özeti

Videoyu şimdi buradan izleyin

Bu hometown-inn.com web sitesinde, sizin için daha değerli bir anlayış için gelibolu ulaşım dışındaki diğer bilgileri güncelleyebilirsiniz. HometownInn sayfasında, sizin için her gün sürekli yeni ve doğru içerik yayınlıyoruz, Sizin için en iyi bilgiye hizmet etme arzusuyla, İnternette bilgileri en doğru şekilde yakalayabilmenize yardımcı olur.

SEE ALSO  Euro 1 Doların Altını Gördü | VOA Türkçe | euro birimi ile ilgili en ayrıntılı bilgilere genel bakış

Konuyla ilgili içerik gelibolu ulaşım

GELİBOLU SOKAKLARI.

gelibolu ulaşım konusuyla ilgili bazı resimler

GELİBOLU MERKEZ

Görüntülediğiniz GELİBOLU MERKEZ hakkındaki haberleri keşfetmenin yanı sıra, Ardından, hometown-inn.com günde güncellenen diğer makaleleri hemen aşağıda arayabilirsiniz.

Burayı tıklayın

SEE ALSO  Kimsesiz Koyda Kamp Yaptık | Askeri Bölge Çıktı Kovulduk! | En eksiksiz van kamp alanı ile ilgili tüm bilgiler

gelibolu ulaşım ile ilgili birkaç anahtar kelime

#GELİBOLU #MERKEZ.

Gelibolu,Gelibolu merkez,Gelibolu caddeleri.

GELİBOLU MERKEZ.

gelibolu ulaşım.

gelibolu ulaşım içeriğiyle Hometown Inn ‘ın size verdiği içerikle, size değerli olacağını umarak daha fazla bilgiye ve yeni bilgiye sahip olmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.. gelibolu ulaşımhometown-inn.com hakkında bilgi izlediğiniz için içtenlikle teşekkür ederim.

  1. Metin Erenler diyor ki:

    Gelibolu çok güzel bir yer bodrumda marmariste olmayan her şey burda ne yazıktır ki yıllardır alt yatırım yapılmıyor marinalari yok gelibolu halkininin kaderi layıkıyla geliboluya hizmet eden yöneticiler gelmedi

  2. Beşiktaş JK diyor ki:

    Gelibolu Yarimadasi, Çanakkale Bogazi ile Saroz Körfezi arasinda, güneye dogru genisleyerek uzanir. Türkiye'nin kuzey batisinda yer alan yarimada, ayni zamanda Avrupa kitasinin güney-dogusundaki son kara parçasidir. Kuzeyde dar (5 km) Bolayir kistagi ile Trakya'ya baglanir. Gelibolu ilçesi, ayni isme sahip yarimadanin kuzey-dogu kiyisinda, Çanakkale Bogazi'nin Marmara Denizi'ne açildigi noktada yer alir.

    Iyi ve güzel sehir anlamina gelen Galli Polis adiyla anilan Gelibolu’nun tarihte ilk kez Hitit Imparatorlugunun M.Ö. 1200’de parçalanmasindan sonra, Frigler ve onlari izleyen Lidyalilar’in Anadolu’ya geçisleri sirasinda önem kazandigi görülmektedir. M.Ö 545’te Lidya krali Kroisos, Persler ile yaptigi savasta yenilince, Persler, Lidya kralligini ortadan kaldirdi. Böylece, Persler Çanakkale bogazi çevresinde üstünlük saglamis oldular. Daha sonra Gelibolu Spartali’larin, Makedonyalilarin, Bergamalilarin, Romalilarin, Bizanslilarin ve en son da Türklerin hakimiyetine girmistir.

    Gelibolu Yarimadasi tarih boyunca birçok kavmin güzergahi olmustur. Dolayisiyla stratejik noktalarinda bazi istihkamlar kurulmustur. Gelibolu sehri bugünkü yerinde Roma idaresi döneminde bir kale olarak ön plana çikmaya baslamistir. Sehir, Bizans idaresi altinda ilk önce Gotlar’in ardindan da Hunlar’in saldirisina ugramistir. Kale zamanla önemli bir liman ve ticaret merkezi haline gelmistir. Arap ordularinin Istanbul’a yönelik seferlerinden bu bölge de etkilenmistir. Haçlilar ise buradan geçerek Anadolu’ya ulasmislar ve Gelibolu 1204’te Latinlerin idaresi altina girmistir.

    Bizans’in son dönemlerinde Ege ve Marmara kiyilarinda faaliyet göstermeye baslayan Türkmen beylikleri Gelibolu yarimadasini da hedef almislardir. Daha sonra Orhan Bey oglu Süleyman Pasa idaresindeki Osmanli kuvvetleri imparator Kantakuzenos’un müttefiki sifatiyla yarimadaya gelmis ve Süleyman Pasaya Çimbihisari üs olarak verilmistir. Burasi Osmanlilar için bir dayanak noktasi olusturmustur. Bagimsiz hareket etmeye baslayan Süleyman Pasabir taraftan Trakya’ya, diger taraftan Gelibolu yönüne akinlarda bulunmustur. 1354’te fethi gerçeklesmistir.Osmanli hakimiyetinde Gelibolu, Trakya ve Balkanlar’a yönelik akinlarda önemli bir hareket üssü olmus, Osmanli ordulari için bir geçit yeri ve deniz üssü olarak önem kazanmisti. Istanbul’un fethine kadar önemli bir askeri deniz üssü olma özelligini koruyan Gelibolu, Fatih döneminde esasli sekilde tahkim edilmis ve 1515’e Istanbul’da Haliç tersanesinin devreye girmesiyle giderek deniz üssü olma özelligini yitirmeye baslamistir.

    Gelibolu fetihten sonra bir sancak ve sancak merkezi oldugu gibi Rumeli’nin ilk Pasa sancagi da olmustur. Daha sonra bir denizcilik idare merkezi olarak söhret kazanmistir. Osmanli donanmasinin basindaki kaptan-i derya burayi merkez edinmistir. II. Murat döneminde Gelibolu’da yapilan 26 eserden 7’si günümüze ulasabilmis, Fatih dönemi yapilarin da çogu yok olmustur.

    1915 yilinda Gelibolu, Gelibolu Yarimadasi Çanakkale muharebelerinde bombalanmis ve yer yer tahribata ugramistir. Bunun ardindan sehir, 4 Agustos 1920’de Yunanlilar tarafindan isgal edildiyse de 3 Ekim 1922’de terk edilmistir. Gelibolu, Cumhuriyet döneminin baslarinda vilayet merkezi olmus, (1923) bu durum 1926’ya kadar devam etmis ve bu tarihte ilçe merkezine dönüstürülmüstür

  3. Sait Gündüz 02 diyor ki:

    Askerlik yaptığım yer 1972/1 vaybe çarşısını unutmuşum havasını unutmuşum.bir yer vardı sanki sahile yakın bir yerdi sahile inerken sol tarafta kıymalı yumurta yapan bir yer vardı çok güzeldi orda 60 yaşlarında bir amca vardı yaşıyorsa Allah salamet versin vefat etmişse Allah rahmet eylesin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.